"Cămara lui Păstorel" e virtuală în acest an. „Participarea se face pe bază de invitaţie”

Elevi şi îndrumători de la patru licee cu profil de alimentaţie publică din Iaşi vor participa anul acesta la evenimentul "Cămara lui Păstorel", manifestare inclusă în agenda Festivalului "Teodorenii", organizat de Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Dacă în anii trecuţi evenimentul destinat prezentării conservelor tradiţionale moldoveneşti se desfăşura sub forma unei competiţii, anul acesta, din cauza măsurilor impuse de pandemie, acesta va lua forma unui atelier de schimb de bune practici care se va desfăşura în mediul online.

Evenimentul de anul acesta se va desfăşura sub genericul "Cum am învăţat să fac conserve?", organizatorii invitând elevi şi îndrumători de la Liceul Tehnologic "Petru Poni", Colegiul Tehnic "I.C. Ştefănescu", Colegiul Tehnic "I. Holban" şi Liceul Tehnologic Economic de Turism. Aceştia vor prezenta o serie de "secrete" care permit realizarea unei conserve reuşite. În cadrul evenimentului va participa şi Rodica Ciobănaşu şi membrii Asociaţiei Ciurbeştenii.

Chiar dacă nu se va putea realiza la fel ca în anii trecuţi, organizatorii au subliniat că au dorit să realizeze totuşi evenimentul la cererea partenerilor şi pentru a realiza o continuitate. "Ediţia se desfăşoară la propunerea partenerilor fideli ai concursului pentru a asigura continuitatea unui eveniment unic, iar participarea se face pe bază de invitaţie în limita locurilor permise de platforma zoom. Nu vor fi acordare premii, ci doar diplome. Concursul se adresează cititorilor Bibliotecii Judeţene «Gh. Asachi» de toate vârstele şi are ca scop încurajarea şi totodată promovarea tradiţiilor culinare moldoveneşti, dar şi al consumului de produse realizate în gospodărie", au punctat reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Iaşi.

Festivalul "Teodorenii" se află la cea de-a VII-a ediţie, fiind organizat Biblioteca Judeţeană "Gh. Asachi" Iaşi. Acesta va avea loc în zilele de 8 şi 9 decembrie, activităţile incluse în program urmând să se desfăşoare exlusiv online. Evenimentele se înscriu în în tematica celor 100 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Judeţene. 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.