În două zile, şase ieşeni au fost răpuşi de COVID. Numărul total al deceselor: 614

Secţiile ATI sunt pline.

Şase decese cauzate de infecţia cu COVID-19 au fost înregistrate în acest weekend în judeţul Iaşi, numărul total al deceselor ajungând la 614. Conform unor date oferite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, în ultimele două zile au fost diagnosticate 243 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, numărul fiind într-o constantă creştere în ultima perioadă. Până acum, de la începutul pandemiei, în Iaşi au fost confirmate 34.484 de cazuri de coronavirus, iar 7.819 persoane au fost externate.

„Conform datelor centralizate la nivelul DSP Iaşi pe 7 martie, un număr de 1.404 de persoane se află în izolare, iar 1.100 de persoane sunt carantinate la domiciliu”, au transmis reprezentanţii DSP Iaşi.

La ultima raportare realizată, în spitalele suport din Iaşi erau ocupate 282 de paturi cu pacienţi COVID, dintre care 38 sunt paturi ATI. Doar 11 paturi mai sunt libere la Anestezie şi Terapie Intensivă: trei la Spitalul de Pneumoftiziologie, unul la Spitalul de Recuperare şi şapte la Spitalul de Neurochirurgie. La Maternitatea „Elena Doamna”, centru suport COVID-19 pentru gravide, nu sunt ocupate cele două paturi ATI, însă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii cu afecţiuni renale sau urologice este ocupat un pat ATI.

În schimb, în ceea ce priveşte Campania de vaccinare împotriva COVID-19, până acum au fost vaccinate 90.571 de persoane, dintre care 55.265 au fost vaccinate cu prima doză şi 35.306 cu doza II. Sâmbătă, 6 martie, au fost vaccinate 2.155 de persoane – 1.653 cu prima doză şi 502 cu doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat doar 202 reacţii adverse uşoare.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.