Încă 200 de camere video vor fi montate în intersecţiile din oraş

Cu tot cu cele care vor fi instalate şi de Salubris, în municipiu vor fi peste 1.000 de camere de supraveghere.

O firmă contractată de Primărie va monta 216 camere pentru monitorizarea traficului în aproape 90 de intersecţii din oraş. Odată montate noile echipamente, sistemul public de supraveghere va ajunge să cuprindă peste 860 de camere. La acestea se vor adăuga alte 220 de camere care sunt în procedură de achiziţie la o instituţie din subordinea Primăriei: astfel, în acest an, sistemul va avea peste 1.000 de camere video, fără a le pune în calcul pe cele existente la instituţii de învăţământ.

Noile camere achiziţionate de Primărie vor putea detecta aspecte precum: identificarea numerelor de înmatriculare, obiecte aruncate din maşini, persoane căzute la pământ, aglomerări de persoane, traversarea prin loc nepermis, mersul pe contrasens, parcarea în zone interzise şi numărarea maşinilor sau pietonilor care trec printr-o intersecţie. Nu în ultimul rând, un aspect important constă în posibilitatea ca sistemul video să clarifice împrejurările în care a avut un accident rutier.

Firmele care vor furniza echipamentele şi le vor integra în sistemul existent sunt Mira Technologies Grup şi Secunet Project SRL (ambele din Bucureşti). Asocierea va încasa o sumă de 1,2 milioane lei (inclusiv TVA). Primarul Mihai Chirica a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că a semnat deja contractul pentru livrarea şi operaţionalizarea echipamentelor.

Unde vor fi montate camerele video

Potrivit documentaţiei de atribuire a contractului, 200 de camere vor fi montate în 83 de intersecţii, iar alte 16 la intrările şi ieşirile din oraş. De asemenea, vor fi achiziţionate stabilizatoare de tensiune şi frecvenţă (surse UPS), servere, soft de management al înregistrărilor şi unităţi de stocare a înregistrărilor.

Conform Primăriei, actualul sistem public video cuprinde 653 de camere de supraveghere, care sunt gestionate de Biroul de trafic al Primăriei (59), Poliţia locală (157), CTP (34), Salubris (150), Ecopiaţa (130) şi Direcţia Creşe (103).

În această perioadă, Salubris are în derulare achiziţia a altor peste 220 de camere video, pentru monitorizarea punctelor de colectare a deşeurilor, ceea ce înseamnă că, în curând, sistemul public de supraveghere va prelua imagini de la peste 1.000 de camere instalate pe raza oraşului, fără a pune la socoteală şi camerele montate la instituţii de învăţământ. Toate aceste imagini vor fi preluate într-un centru unic, fiind începute demersurile în acest sens de către Primărie.

În ceea ce priveşte locurile în care vor fi amplasate noile camere achiziţionate de către municipalitate, acestea sunt atât în intersecţiie mari (în completarea camerelor existente), cât şi în intersecţii periferice, fiind vorba despre toate zonele unde există un semafor centralizat. Câteva exemple în acest sens sunt Podu Roş, Anastasie Panu – Elena Doamna, str. Gării (intersecţiile cu Silvestru, Arcu şi Zugravi), Cuza Vodă – I.C. Brătianu, Independenţei (la toate intersecţiile bulevardului), rond Eminescu, Carol I – Universitate, rond Păcurari, Nicolae Iorga – bretea acces pasaj Nicolina, Moara de Foc, Poitiers – Manta Roşie şi altele. Lista completă o găsiți AICI.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.