Înmormântarea lui Constantin Simirad s-a amânat pentru sâmbătă. Va fi la „Eternitatea”

Fostul primar al Iaşului Constantin Simirad va fi înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul "Eternitatea". Anunţul l-a făcut primarul Mihai Chirica la sfârşitul şedinţei de consiliu local care a avut loc ieri.

"Sâmbătă, la ora 12.00, este înmormântarea fostului primar al municipiului Iaşi, Constantin Simirad, la Cimitirul Eternitatea. Dacă timpul vă permite şi dorinţa, vă aşteptăm, cu condoleanţe întregii familii pe care le transmit public din nou", s-a adresat primarul consilierilor locali.

Anterior, în debutul reuniunii, cei prezenţi în sală au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului primar.

Constantin Simirad a fost unul dintre cei mai longevivi primari din istoria Iaşului şi a ocupat această funcţie în perioada 1992 – 2003. El a fost şi primul preşedintele al Consiliului Judeţean Iaşi care a fost ales prin vot uninominal (2008 – 2012).

Cititi si: A murit fostul primar Constantin Simirad. El era internat la Parhon cu COVID

Fostul primar s-a stins din viaţă în noaptea de duminică spre luni, 29 martie, la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon". Era internat de pe data de 21 martie la Spitalul de Neurochirurgie cu o formă gravă de COVID-19, care necesita tratament de specialitate la Terapie Intensivă, având afecţiuni pulmonare severe. După o săptămână petrecută la ATI, în cursul serii de duminică, starea sa de sănătate s-a agravat din punct de vedere renal, şi a avut nevoie de dializă. A fost transferat, în jurul orei 23, la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" unde, în ciuda eforturilor medicilor, în câteva ore a fost declarat decesul. Acesta suferea de probleme renale care însă s-au acutizat în urma infecţiei cu SARS-CoV-2.

VEDEȚI AICI ȘI: Iată moştenirea lui Constantin Simirad: cinci ctitorii și două personaje cheie

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.