Alegeri parlamentare 2020: Care este riscul de infectare dacă mergeţi la vot?

Riscul de infectare cu SARS-CoV2 în secţia de votare este "extrem de mic, mai mic decât în supermarket", şi, practic, nu există un risc semnificativ pentru cei care merg să voteze, afirmă Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, într-un interviu acordat HotNews.ro. 

Dacă personalul din secţiile de votare, care va sta acolo o zi întreagă, trebuie să respecte măsuri mai stricte, pentru cei care merg la vot este suficient să poarte masca în permanenţă, să păstreze distanţa în cazul în care stau la coadă la intrarea în secţia de votare şi să îşi dezinfecteze mâinile, atât la intrare, cât şi la ieşire. Răzvan Cherecheş aminteşte că votul în sine poate dura doar câteva secunde în cabina de vot, cât timp pui ştampila, astfel că un risc de infectare semnificativ nu există, însă condiţia pentru acest lucru este respectarea regulilor.

"Pentru cei care se duc la vot: trebuie să se asigure că poartă masca în permanenţă, că atunci când stau la coadă ca să intre în secţia de votare păstrează distanţa faţă de cei din faţă şi se asigură că se dezinfectează pe mâini atât la intrarea în secţie, cât şi la ieşirea din secţie, după ce au manipulat ştampila, pixul sau alte lucruri."

"Riscul este mai mic decât în supermarket. Traficul e mai mic şi nu există riscul să te apropii de oameni atât de mult ca într-un supermarket. Riscul de infectare este extrem de mic, dacă porţi masca şi dacă păstrezi distanţa. Nu există un risc semnificativ pentru cei care se duc să voteze."

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.