Anunţ surpriză al unui cunoscut manager de la un mare spital din Iaşi

Ioan Bîrliba, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon”, a anunţat ieri că intenţionează să nu mai candideze la şefia unităţii medicale. Contractul lui Ioan Bîrliba expiră peste o lună, iar postul urmează să fie scos la concurs. Cât despre persoana care ar putea să îi ia locul, aceasta ar fi actualul director medical al spitalului, respectiv prof.univ.dr. Dan Dimofte.

“După cum ştiţi, un manager de spital are un contract de management semnat între ministrul Sănătăţii şi managerul spitalului. Eu am dat acest concurs în urmă cu 3 ani. Mai exact, pe 18 noiembrie pe 2017. Contractul meu de management expiră pe 18 noiembrie. Pe 18 decembrie, scuzaţi. În acest context iau în calcul să nu mai particip la un nou concurs şi să îmi închei, să spun aşa, socotelile cu Spitalul Sfântul Spiridon, în sensul în care timp de 14 ani şi jumătate am coordonat această echipă minunată. Am spus că iau în calcul acest lucru şi am vrut să ştiţi dvs şi să nu aflaţi din diverse surse ce anume se mai zvoneşte", a ţinut să precizeze Ioan Bîrliba la conferinţa de presă pe care a organizat-o ieri, fără a fi întrebat de către presă.

Ioan Bîrliba, ca şi alţi manageri ai mai multor unităţi medicale din Iaşi, s-ar afla oricum pe lista «schimbărilor“ pe care actuala guvernare intenţionează să le facă la nivelul reţelei sanitare. Ioan Bîrliba a spus că deşi încă se simte tânăr, face acest gest pentru a fi mai aproape de familie. "Haideţi să spunem aşa, poate şi starea mea de oboseală, poate e nevoie de sânge mai tânăr, s-a vehiculat această expresie de sânge tânăr, şi nu în ultimul rând, consiliul de administraţie al familiei a fost cel care m-a rugat să iau această decizie pentru că simt nevoia să fiu alături de ei. Nu în ultimul rând eu cred că, eu am 61 de ani deşi nu arăt vârsta, sunt şi modest, pot să mai fac şi altceva. Ceea ce am putut să fac pentru acest spital, cu modestia cuvenită, am făcut. Sunt oameni minunaţi în acest spital. Nu e nevoie să fac o dare de seamă vis a vis de ce am realizat împreună cu colaboratorii mei" , a mai spus acesta. Ioan Bîrliba este unul dintre cei mai longevivi manageri de spital din ţară. 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.