Arafat: Intrăm în logica medicinei de dezastre. Se poate ajunge şi la 100 de cazuri zilnic la ATI!

Presiunea asupra sistemului medical este evidentă şi a fost anticipată din creşterea numărului de infectări cu Covid-19, iar un procent considerabil din aceste cazuri vor avea nevoie de îngrijiri avansate, chiar de terapie intensivă, a avertizat secretarul de stat Raed Arafat, în cadrul videconferinţei Profit Health Forum.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), este de aşteptat că numărul de pacienţi care intră zilnic la terapie intensivă să ajungă la 100, sistemul de sănătate clasic trebuind să se adapteze la măsurile solicitate de medicina dezastrelor.

Raed Arafat a arătat că pandemia de coronavirus a dovedit că sistemele sanitare nu au fost pregătite pentru aşa ceva, iar, având în vedere creşterea cazurilor de infectări din ultima perioadă, este nevoie de adaptarea la noua situaţie.

”Noi nu mai vorbim de epidemiologie, încet -încet intrăm în logica medicinei de dezastre”, a spus Arafat, potrivit Profit.ro.

El a avertizat că numărul zilnic de cazuri la terapie intensivă va creşte substanţial.

”Poate acest aflux de pacienţi va dura cel puţin vreo 4-5-6 săptămâni. Or să vină din urmă pacienţii care apar acum, cazurile de 3-4-5 mii şi, normal, vin din urmă şi cazurile de terapie intensivă. Dacă luăm numai 5% din fiecare zi să intre în terapie intensivă, ne dăm seama că vom ajunge în anumite zile în care vom avea şi 100 pacienţi care vor intra în terapie intensivă”, a explicat Raed Arafat.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.