Ateliere pentru copii la Palatul Culturii. Ce activități li s-au pregătit

Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi a pregătit pentru săptămâna aceasta trei ateliere interactive pentru copii care se vor desfăşura la Palatul Culturii din Iaşi. Manifestările au loc în cadrul Atelierelor DICE - D(istractiv) - I(nteractiv) - C(reativ) - E(ducativ)", derulate de Secţia Relaţii Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii.

 Primul atelier va avea loc astăzi, 8 aprilie, de la ora 11.00, copiii cu vârsta de peste 7 ani având ociazia să înveţe "Ţesut la gherghef". Pe parcursul a 90 de minute, participanţii vor vizita expoziţia "Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute", din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei, după care, în Sala de Educaţie Muzeală, vor ţese propriile modele. Preţul unui bilet este de 20 lei de persoană şi include toate materialele necesare.

Vineri, pe 9 aprilie, de la ora 11.00, va avea loc atelierul "Ceasul: o călătorie în timp", cei interesaţi având ocazia să viziteze Expoziţia "RetroTehnica", deschisă la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii "Ştefan Procopiu", urmând ca în Sala de Educaţie Muzeală să decoreze şi să asambleze un ceas. Activitatea se adresează copiilor de peste 8 ani şi durează peste 90 de minute. Preţul de participare este de 20 de lei.

Sâmbătă, pe 10 aprilie, de la ora 14.00, este programat atelierul de scriere creativă "Eminescu peste generaţii". Participanţii vor vizita expoziţiile deschise în cadrul Muzeului de Artă, urmând să desfăşoare activitatea practică în Sala de Educaţie Muzeală. Atelierul se adresează copiilor de peste 12 ani, urmând să dureze o oră. Preţul unui bilet este de 15 lei. Organizatorii anunţă că evenimentele se desfăşoară în condiţii de siguranţă sanitară, conform normelor impuse la data desfăşurării atelierului, numărul de locuri fiind limitat. Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, sau pe e-mail, la ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook a atelierelor cu cel puţin o zi înainte.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.