Atenţie la "chilipiruri"! A vrut să cumpere ţigări fără timbru, dar a fost tâlhărit într-un gang

Pe un bărbat din Podu Iloaiei, dorinţa de a cumpăra ţigări ieftine l-au costat o îmbrăţişare forţată şi 670 de lei. El a fost jefuit chiar de cei care îi propuseseră chilipirul.

În dimineaţa zilei de 3 august a anului trecut, O.M. a venit la Iaşi, unde a schimbat 200 de lire sterline. O parte din bani i-a pus în buzunarul de la piept al sacoului, iar 670 de lei, într-unul dintre buzunarele de la spate ale pantalonilor. Apoi a mers la o farmacie, de unde a cumpărat nişte medicamente. La ieşire, s-a întâlnit cu Alexandru Necolici, cu care a mers la o terasă, unde au stat o jumătate de oră, după care fiecare a mers în drumul lui. O.M. s-a dus la alt bar, unde şi-a mai comandat o bere. La un moment dat, Necolici şi-a făcut iar apariţia, însoţit de un alt bărbat, Petru Croitoru. Acesta din urmă i-a propus lui O.M. să-i vândă un telefon mobil. Refuzat fiind, Croitoru a insistat, oferindu-i de această dată ţigări "Plugarul", la un preţ de 6 lei pachetul. Preţul era tentant, aşa că O.M. i-a însoţit pe cei doi într-un gang. Aici, Necolici l-a îmbrăţişat, blocându-i astfel mâinile, iar Croitoru i-a sustras din buzunarul pantalonilor cei 670 de lei. Tâlharii au fugit, O.M. nemaireuşind să-i prindă.

Cei doi au fost prinşi graţie imaginilor suprinse de camerele video din zonă şi trimişi în judecată pentru tâlhărie. Necolici mai avusese de-a face cu legea, fiind eliberat condiţionat în 2018, după o condamnare la 7 ani de închisoare tot pentru tâlhărie. Croitoru era şi el eliberat condiţionat, după o condamnare la 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru furt calificat şi instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Cei doi recidivişti au fost condamnaţi din nou de magistraţii Tribunalului la câte 3 ani şi 3 luni de închisoare. Sentinţa urmează să fie analizată luna viitoare de Curtea de Apel, pe rolul căreia a intrat contestaţia depusă de cei doi.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.