Autorul jafurilor de la Altex şi Autonet aşteaptă pedeapsa

Unul dintre autorii jafului de la Altex-ERA de acum cinci ani a ajuns din nou în faţa judecătorilor, acuzat fiind de o faptă similară. Ion-Dan Trăistiuţă fusese condamnat în 2017 la 3 ani şi 8 luni de închisoare. Încă înainte însă ca această sentinţă să fi rămas definitivă, pe când procesul încă se afla pe rolul Curţii de Apel, Trăistiuţă a mai dat o spargere, furând un seif.

În noaptea de 1 iulie 2017, trei persoane necunosute l-au agresat pe un agent de pază al complexului Euro Parc Miroslava. Cei trei i-au pulverizat în faţă un spray iritant-lacrimogen şi l-au lovit cu un corp contondent, lăsându-l inconştient. Apoi au furat din sediul societăţii Autonet SRL un seif conţinând aproape 15.000 de lei. L-au încărcat într-un autoturism BMW berlină şi au părăsit locul faptei. Asemănările cu jaful de la Altex, situat într-o zonă apropiată, când hoţii au tăiat o bucată din acoperişul metalic pentru a intra în magazin şi a fura 87 de laptop-uri şi 190 de telefoane, le-au sugerat de la bun început anchetatorilor posibilii suspecţi. Profilul genetic al lui Trăistiuţă a fost de altfel identificat pe o şurubelniţă abandonată la locul faptei, împreună cu două răngi şi o lanternă. Autoturismul BMW a fost identificat la o persoană căreia îi fusese vândut, iar seiful, la o societate comercială din judeţul Bacău.

Ţinându-se cont şi de spargerea dată la Altex, Trăistiuţă a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 8 ani, 11 luni şi 20 de zile de închisoare, din care se scade perioada petrecută de acesta în arest sau în arest la domiciliu. Sentinţa nu este încă definitivă, Trăistiuţă înaintând apel. Acesta se află în pronunţare, decizia urmând să fie anunţată pe 28 ianuarie.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.