Bărbat rupt de beat, descoperit sub zăpadă pe domeniul schiabil din Sinaia

Un bărbat aflat sub influenţa alcoolului a fost căutat de către salvamontiştii din Sinaia timp de o oră şi jumătate, după ce salvatorii au fost solicitaţi să intervină în cazul unei persoane care se simţea rău. După căutări pe pârtie dar şi în afara acesteia, bărbatul a fost găsit în zona indicată în apel, dormind, acoperit de zăpadă.

Salvatorii montani din Sinaia care au intervenit miercuri, pe pârtia Variantă din Sinaia, pentru depistarea şi recuperarea bărbatului au catalogat incidentul drept unul dintre cazurile care „au doza lor de amuzament şi hazard”.

„Ne echipăm, ne urcăm pe snowmobil, dăm drumul la alarmă, ajungem în zonă, ne uităm, nimic... totul alb. Continuăm să-l căutăm inclusiv în afara pârtiei, tot nimic.... După o oră şi jumătate îl descoperim dormind, acoperit complet de zăpadă, în apropierea locului indicat... Starea de sănătate: Bună, un pic obosit şi dezorientat...”, au scris salvamontiştii din Sinaia pe pagina de Facebook a instituţiei,  sub titlul „Jurnal de salvator”, cazul fiind consemnat şi în rezulatul zilei - ”persoană găsită în stare de ebrietate pe pârtia Variantă”.

Tot miercuri, salvamontiştii sinăieni au mai intervenit în alte cazuri pe domeniul schiabil Sinaia. Astfel, u schior a suferit o rupere ligamente încrucişate la membrul stâng pe Pârtia Valea Soarelui, iar altul a suferit o entorsă genunchi stâng pe pârtia Drum de Vară. În plus,salvatorii au intervenit pentru recuperarea unei persoane rătăcite în zona Târle şi a altor treu turişti, aflaţi pentru prima oară la schi,  care au rămas blocaţi pe pârtia Carp, care este destinată schiorilor experimentaţi, având un grad ridicat de dificultate.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.