Bloc operator nou, la standarde europene, la Spitalul "Parhon". Sunt patru săli de operații

De la începutul acestui an, la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" a fost dat în folosinţă un bloc operator complet nou, construit de la zero şi dotat la standarde europene. Acesta este format din patru săli de operaţie, dintre care două pentru intervenţii endoscopice şi două pentru transplanturi renale, dar şi pentru intervenţii chirurgicale complexe. 

"Spaţiul este complet nou, nu este doar o îmbunătăţire a fostului bloc operator. Pe lângă cele patru săli de operaţie, există şi trei spaţii de evaluare pre-operatorie şi două spaţii post-operatorii. De asemenea, partea de sterilizare este gândită în aşa fel încât să nu existe intersectări de circuite, este dedicată doar blocului operator", a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Investiţia pentru blocul operator a fost de aproximativ 5,6 milioane de lei şi face parte dintr-o investiţie mai amplă de 10,8 milioane lei, fondurile fiind asigurate de Primăria Municipiului Iaşi. În aceeaşi alocare de fonduri este inclusă renovarea completă a Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă şi reabilitarea Compartimentului de Transplant care va fi finalizată în primele zile ale lunii februarie. "Cele trei structuri medicale reprezintă inima spitalului, este important ca acestea să fie amenajate şi dotate corespunzător. Datorită modului în care este realizat şi amplasat, noul bloc operator este un spaţiu care asigură siguranţă suplimentară din punct de vedere epidemiologic, condiţii îmbunătăţite de muncă pentru personalul medical, creşte siguranţa actului chirurgical şi medical precum şi gradul de satisfacţie al pacienţilor", a declarat ec. Bogdan Cojocaru, managerul unităţii medicale.

În fostul bloc operator ultimele investiţii majore au fost realizate în anul 2005. Primele intervenţii chirurgicale au fost realizate deja, medicii spunând că activitatea a continuat fără întrerupere acest lucru fiind posibil datorită faptului că blocul operator nou este amplasat într-un alt corp de clădire. "La începutul acestui an am început să operăm în noul bloc operator, a fost ca un cadou de sărbători, ne bucurăm foarte mult, mai ales că este realizat conform ultimelor standarde. Perioada aceasta de sărbători a permis transferul fluid între cele două spaţii, activitatea chirurgicală nu a fost întreruptă, am funcţionat continuu. Sperăm ca în noul an să putem opera mai mult", a explicat dr. Adelina Miron, medic primar urolog şi coordonator al Blocului Operator.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.