Carnetul de sănătate al căţelului Pufy, depus într-un dosar de trafic de droguri

Unul dintre traficanţi, un macedonean, a depus la dosar în apărarea sa până şi carnetul de sănătate al căţelului său, Pufy.

Poliţiştii ieşeni s-au concentrat asupra unor traficanţi mărunţi de droguri de parcă ar fi avut de-a face cu Mafia siciliană. Timp de patru luni, în intervalul februarie - mai 2019, investigatori sub acoperire au cumpărat de la cei trei membri ai „reţelei“ canabis, produse vegetale şi medicamente cu efecte psihotrope precum Diazepam, Nitrazepam sau Alprazolam de zeci de ori, până să se hotărască să-i aresteze.

Conform rechizitoriului, furnizorul drogurilor era Mujadin Agape, macedonean stabilit în Iaşi. Acesta aducea drogurile şi fie le vindea în nume propriu, fie le împărţea spre vânzare lui Gheorghiţă Pruteanu şi Mihai Sebastian Roman, care locuiau la scara vecină, într-un bloc din Nicolina. În dosarul trimis spre judecată sunt consemnate peste 30 de situaţii în care anchetatori sub acoperire au cumpărat droguri de la cei trei, inclusiv în cantităţi neînsemnate.

De exemplu, în februarie 2019, investigatorul acoperit „I...“ a cumpărat de la Pruteanu într-un rând 0,13 grame, iar într-altul 0,08 grame de fragmente vegetale cu adaos de substanţe cu efect psihoactiv. Nici cantităţile de droguri confiscate la momentul percheziţiei nu au fost foarte mari, reducându-se la câteva sute de grame de canabis şi fragmente vegetale şi câteva zeci de comprimate medicamentoase.

În faţa instanţei, cei trei şi-au recunoscut vina, dar Mujadin Agape a încercat să explice posesia drogurilor prin faptul că le foloseşte pentru tratarea unor afecţiuni psihice, depunând în acest sens reţete medicale emise de medici din Macedonia, de pe care lipseau însă datele sale de identificare, cele ale medicilor emitenţi sau ale unităţii medicale. În apărare, Agape a depus şi carnetul de sănătate al câinelui său, Pufy, nici acesta nefiind însă luat în considerare de instanţă.

În primă instanţă, Agape a fost condamnat în faţa Tribunalului la 4 ani şi 10 luni de închisoare, Pruteanu la 3 ani şi două luni, iar Roman la 2 ani şi 10 luni de închisoare. Cei trei au declarat apel, magistraţii Curţii de Apel urmând să se pronunţe săptămâna viitoare.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.