Cauza accidentului ciudat de la Războieni, elucidată. “Aveau peste 100 la oră”

Iniţial, s-a presupus că unul dintre şoferi a adormit la volan şi a ajuns pe contrasens. După cercetări, Poliţia a precizat ieri că, de fapt, unul dintre şoferi a depăşit în curbă pe linia continuă.

 

Accidentul de duminică seara de la Războieni ar fi avut loc din cauza grabei unui şofer, care a încercat să depăşească pe linie continuă, într-o curbă. Martorii aflaţi în trafic au spus că şoferul ar fi adormit la volan, însă oamenii legii contrazic faptul. Accidentul a avut loc în jurul orei 18.30 şi doar un miracol a făcut ca printre victime să nu fie morţi.

Din primele cercetări, şoferul unei maşini Toyota, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Iaşi, şi care se deplasa către Iaşi cu viteză, ar fi încercat să depăşească un alt autoturism, pe linie continuă, într-o curbă la dreapta. Manevra nu a avut succes deoarece vizibilitatea era minimă în astfel de situaţie, iar din sensul opus s-a apropiat o autoutilitară care a surprins în plin autoturismul Toyota. Coliziunea dintre cele două a avut loc la o viteză relativ mare, ambele autoturisme circulând, potrivit martorilor, cu peste 100 km/h.

Norocul celor doi şoferi a fost că impactul nu a fost frontal: autoutilitara s-a răsturnat după impact, iar Toyota s-a învârtit de câteva ori, apoi a lovit uşor un Volkswagen. Şoferul din autoutilitară a scăpat cu răni la cap, iar cel din Volkswagen şi prietena acestuia, doar cu o sperietură mare. În schimb, bărbatul care conducea autoturismul Toyota a rămas prins între fiarele contorsionate ale maşinii, el fiind găsit în stare de şoc de către un echipaj de la ambulanţă care trecea prin zonă. După câteva minute, acesta a fost scos din maşina avariată de către pompierii de la Descarcerare din Târgu Frumos, care au ajuns în timp record la locul accidentului. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz. “Sunt făcute cercetări pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. Rezultatele (privind alcoolemia, n.r.) au fost negative în cazul celor trei şoferi implicaţi în accident”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.