Ce luăm pe mere la Iaşi dăm pe tablă la Bucureşti: iată cum ne furăm singuri basca!

Ehehe, copii şi fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci dacă voi credeaţi că belelele astea ale lui dom’ Costel îl privesc doar pe el şi camarila liberală ieşeană dintre acesta şi Peni Hill, nu şi pe noi, ieşenii, indiferent cu cine am votat, atunci lângă boi v-alăturaţi şi cuvântu’ ne-ascultaţi, căci aveţi de ce! 

De-un par egzamplu, am auzit ieri pe surse că la marea împărţeală din aceste zile a funcţiilor cu influenţă din guvern ori agenturi subordonate, Iaşul a rămas cu doar unul din cei trei secretari de stat liberali care se vânturau până mai ieri. Asta după ce, ca să nu mai spunem din nou, că iar ne amărâm existenţa, Iaşul nici nu a putut trage nădejde să aibă vreun post de ministru plin, cum poate i s-ar fi cuvenit unui judeţ mare, locul doi după capitală, oraş universitar etc şamd.

Concret, auzim că junele liberal ieşean susţinut de dom’ Costel pentru funcţia de secretar de stat la SSG, Lucian Rusu, şi-a încheiat treaba acolo, fiind scos pe tuşă, şi acum încearca să intre la Dezvoltare, dar cine ştie!!. La fel ca şi Mihaela Popa, secretar de stat la educaţie, care-şi face bagajele.

De ce s-au întâmplat toate acestea, oare? Din ce auzim prin filială, cel puţin în primul caz, este faptul că pe influenţa lui dom’ Costel, după scandalul cu DNA, nu ar mai da nimeni prea multe parale, iar la centru nu mai e băgat în seamă deja, mai ales acuma după ghionturile date de Iohannis. Aşa că, până una sau alta, cam iată ce pierdem din cauza unor garduri de tablă: influenţă şi acces al Iaşului la resurse bugetare, din care vedem că alţii se servesc din plin. Asta ca să vedem ce-am avut şi ce-am pierdut, şi să nu spuneţi că am ştiut şi nu v-am spus...

Iaca şi reverul!

Apropo de ieşeanca Mihaela Popa, care îşi va pierde zice-se şi ea funcţia de secretar de stat la Educaţiune, deşi auzim că madama chiar îşi făcea bine treaba la proiecte europene în minister. Ca şi junele de mai sus, şi ea cică a căzut tot între scaune, la negocieri. Pe de o parte dom’ Costel a tot săpat-o cât a putut, căci ea a prins post acolo în guvernul anterior pe baza relaţiei cu Anisie şi nu cu şefii liberali de la Iaşi, cu care era de mult în contre.

Pe de altă parte, o susţinătoare a lui Boc din PNL a rămas fără post din cauza USR, aşa că a trebuit să i se facă loc la Educaţiune. Vorba lui domn prezident: ghinion. Nu neapărat pentru madam Popa, cât şi pentru noi, ieşenii: mai aveam cu ce ieşi în lume.

Calcule cu rest şi la USR Iaşi

Bun, cam aşa stau liberalii ieşeni: cu barca pe trei sferturi scufundată. Dar să nu credeţi că useriştii ieşeni au motive să facă mişto. Iote că, până la ora asta, aceştia nu au decât un secretar de stat, deşi e în discuţie filiala ce a adus, numeric vorbind, cele mai multe voturi în afară de capitală. Şi încă, dacă e să mergem mai departe cu raţionamentul, vorbim de un secretar de stat apolitic la Transporturi, Covăsnianu, care a prins postul mai degrabă în baza relaţiei lui personale şi oengiste cu ministrul Drulă, de la Pro infrastructura, nu preponderent pe baza susţinerii madamei Cozet, care în acest caz a fost cam frecţie. Aşa că, na, spuneţi şi voi: am ieşit pe plus sau pe minus, tura asta? Că nouă ne dă tot cu rest...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.