Ce măsuri poate lua Primăria după trecerea pragului de 5 la mie în Iași

Municipul Iași se apropie de o rată de incidență de 5 la mia de locuitori, ceea ce ar putea determina noi măsuri restrictive pe raza orașului. În principal, autoritățile urmăresc reducerea aglomerațiilor din transportul public și supermarket-uri.

Deocamdată, primarul Mihai Chirica a vorbit despre posibile măsuri preventive, decizii în acest sens putând fi luate ulterior de CLSU după trecerea pragului de 5 la mia de locuitori. Astăzi, rata de infectare anunțată de Prefectură pentru municipiul Iași era de 4,83 la mie

„Vom restricționa, posibil, prezența anumitor categorii sociale în mijloacele de transport în comun între anumite ore, lăsând în special transportul public pentru cei care se duc și vin de la locul de muncă, fără să mai devină de fiecare dată un motiv de plimbare. Sunt magazine și piețe în toate cartierele, aprovizionarea se poate face foarte lejer pe jos”, a declarat primarul Iașului. 

Mihai Chirica a vorbit și despre aglomerația din supermarket-uri și hypermarket-uri și a subliniat că, acolo unde sunt constatate deficiențe, se vor lua „măsuri drastice”

„De asemenea, împreună cu Poliția Locală am inițiat un program de supraveghere a activității din supermarket-uri și hypermarket-uri, iar acolo unde vedem că nu se implică într-un mod activ administratorul acestor locații în vederea combaterii răspândirii virusului, vom lua măsuri drastice mergând până la închiderea activității acestora prin suspendarea autorizației de funcționare”, a mai spus primarul Chirica.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.