China lansează construirea unui al cincilea poligon de lansare de rachete

Un oraş portuar din estul Chinei, Ningbo, a lansat un plan ambiţios în vederea construirii unui al cincilea poligon chinez de lansare de rachete, cu obiectivul pe termen lung de a consolida infrastructura spaţială chineză şi de a răspunde unui viitor boom al unor misiuni comerciale, relatează Reuters.

O societate de inginerie din provincia Zhejiang a câştigat o licitaţie, la 1 aprilie, în vederea construirii unei rampe de lansare în oraşul Ningbo. În cadrul planurilor de infrastructură ale Guvernului regional din Zhejiang aferente perioadei 2021-2025, Ningbo urmează să investească 20 de miliarde de yuani (2,6 miliarde de euro) într-un centru de lansare de rachete, în comitatul Xiangshan.

Acest centru urmează să fie capabil să lanseze 100 de misiuni pe an. Presa chineză scrie că acest comitat Xiangshan se bucură de o latitudine favorabilă lansării rachetelor, la fel de bună ca a Cap Canaveral, unde se află Centrul Spaţial Kennedy, în Florida.

Cititi si: Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

China a lansat 39 de misiuni spaţiale în 2020 - inclusiv o sondă nelocuită către Marte - şi urmează să procedeze la aproximativ 40 de lansări anul acesta, scrie presa chineză de stat.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.