Cine şi ce primeşte la partidoiul ieşean

Ok, ştim că azi e sâmbătă şi, aşa cum v-am obişnuit, încercăm pe cât putem să nu vă plictisim şi în uichend cu subiecte din politichia cea sulfuroasă de Bahlui, dar iacătă că azi nu prea avem ce face şi, cum bătălia pentru liste la partidoiul ieşean mai are un pic şi iese în stradă, la bulivar, am zic că musai să vă spunem şi domniilor voastre două vorbe.

 Din ce se aude pe acolo, cică s-a ajuns până acolo încât jupânul de filială Măricel este încolţit şi trebuie să scoată bazooka la vedere. Şi asta nu că ar fi câştigat teren şleahta duşmană a lui dom’ Patent, electricianul şăf, carele zice-se că e şi mai cătrănit şi plânge de supărare pe greabăn la buhaiul şantajist, că nu mai vede deloc luminiţa de la capătul tunelului. Nu nu, cică pe nea Măricel altceva îl roade. S-a auzit dinspre Bucale că liderul Ciolacu, ce mai nou defilează cu Rafila şi Cercel în încercarea de a lipi etichetă nouă pe fruntea partidului, a cerut ca în teritoriu să înceteze bătăliile ca să nu dea apă la moară celor care spun că prtidoiul este în disoluţie şI că nu mai apucă Revelionul de la atâta zbucium intern, cauzat de împuţinarea locurilor eligibile. Spun surse de la Bucale că acolo unde apele nu se liniştesc va interveni direct conducerea centrală şi se va lăsa cu numiri directe, fără drept de apel. Ferească Domnul, spun cei din partidoi, să se trezească cu un alde’ Băncioiu, parlamentarul de Iaşi care în patru ani a fost o singură dată în oraş, la depunerea candidaturilor, adică la făcut poze. Ei, oare are Măricel bazookă pentru asta?

Pârtie: lume nouă!

Boon să trecem acum la tabăra nouă a politichiei locale, la filiala USR din târg, unde senatorul Lungu a cam pus degetul pe rană atunci când a vorbit de metoda autobuzul cu geamuri fumurii (ce titlu bun de roman, maestre!). Într-o postare practico-filosofică el explică despre cum concurenţii săi din partid şi-au adus pe post de delegaţi la votare toţi cumătrii şi amicii de prin teritoriu, pe care nu-i văzuse nimeni la faţă până atunci, care au înclinat balanţa spre cine au vrut. Asta arată, din păcate, că politichia noastră este aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Câtă vreme au fost locuri de împărţit şi candidaţi puţini, a fost trai nineacă, principii şi idealuri. Atunci când a înţărcat bălaia, s-a ajuns la vorba aia cu socoteala din târg şi cea de acasă. De unde se vede treaba că scriitorii ştiu să zugrăvească bine ce este aceea politica, în timp ce economiştii, şcoliţi şi prin SUA, cum este şi frumoasa domnişoară Cosette, le au bine cu socotitul.

PS: Şi dacă tot veni vorba de nea Măricel, iacătă cum i-au rezervat acestuia loc la slujbă la Cuvioasă prelaţii Mitropoliei! Faină fentă, nu?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.