Comunicat de presă referitor la incendiul care a avut loc în Sala Castel Ballroom din cadrul Complexului Hotel Restaurant La Castel Iași (P)

Un incendiu a avut loc marți, 19 ianuarie, în jurul orei 11 în Copou, pe Aleea Mihail Sadoveanu, la cortul de evenimente - Sala Castel Ballroom ce aparține Restaurantului La Castel.

Proprietarii Complexului Hotel Restaurant La Castel au transmis joi, 21 ianuarie, prima poziție oficială cu privire la incendiul produs la cortul de evenimente, după ce reprezentanții  ISU au finalizat documentele aferente evenimentului.

“În primul rând trebuie să menționăm că în urma incendiului nu s-au înregistrat victime, iar pagubele au fost doar la Sala Castel Ballroom și la o parte din clădirea alăturată, unde sunt 4 camere. Din păcate pentru noi constructia, mobilierul si dotările au fost distruse în totalitate, cele 4 camere au fost și ele avariate în proporție destul de mare.

Incendiul nu s-a propagat și la celelalte clădiri pentru că toate dotările pentru combaterea și stingerea incendiilor au funcționat perfect: trape de desfumare, uși rezistente la foc, pereți din ridurit rezistenți la foc, sistemul și centrala de alarmare la incendiu, hidranți, barierele termice, etc.

În ceea ce privește Autorizația ISU, aceasta era în curs de obținere având documentația depusă, dotarile specifice erau funcționale conform legislației în vigoare.Schițele anexate dosarului de autorizare urmau să aibă câteva modificări. 

Vom demara în cel mai scurt timp reconstrucția totală a sălii de evenimente, astfel încât să dăm startul în luna mai 2021 noului sezon de nunți, respectând legislația în vigoare.

Mulțumim public Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași pentru intervenția promptă și modul în care au gestionat situația. 

Mulțumim echipei SMURD și echipajului Secției 2 Poliție Iași pentru susținere.

Nu în ultimul rând mulțumim angajaților La Castel pentru modul în care au actionat, astfel ca incidentul nu s-a finalizat cu victime.

Siguranța oaspetilor și a angajaților noștri este prioritară. 

Menționăm faptul că în momentul izbucnirii incendiului și până la stingerea acestuia, restaurantul La Castel era închis, acesta având program de funcționare de la ora 14:00 la ora 22:00, iar în hotel nu erau oaspeți.

Activitatea noastră se desfășoară în cele mai sigure condiții și vă așteptăm să fiți oaspeții noștri La Castel.

Vom reveni cu informații pe măsură ce lucrările de reconstrucție vor fi demarate” transmit reprezentanții companiei.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.