Concurs de interpretare pentru studenţii de la universităţile de arte. Premii de 10.000 de lei

Concursul Naţional de Interpretare „Eduard Caudella”, aflat la cea de-a IV-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în mediul online, studenţii şi masteranzii de la instituţiile de învăţământ superior de muzică din ţară putând participa la concurs trimiţând înregistrări care pot pune în valoare tehnica şi nivelul de performanţă al fiecărui participant.

Competiţia este organizată de către Asociaţia Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi şi are drept scop sprijinirea şi promovarea tinerilor artişti muzicieni aflaţi la început de carieră, cei mai buni dintre aceştia având ocazia să fie recompensaţi cu premii în valoare totală de 10.000 de lei.

Evenimentul are drept scop, de asemenea, şi promovarea şi valorificarea repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic şi vocii, concursul adresându-se tuturor categoriilor de instrumente (vioară şi corzi grave, pian şi canto, instrumente de suflat şi percuţie), urmând o succesiune trienală, adică fiecare categorie menţionată repetându-se o dată la trei ani. La această ediţie, concursul se desfăşoară pe secţiunile vioară / corzi grave, canto şi muzică de cameră.

„Primele trei ediţii s-au bucurat de un real succes, laureaţii beneficiind de premii importante, de vizibilitate pe scena naţională a instituţiilor de profil, de public numeros şi entuziast în sală, dar şi în online, prin transmisiune directă a Concertului de Gală în ediţia trecută. Ediţia actuală este specială, se doreşte a fi considerată ediţie suport pentru tinerii artişti, un imbold în a continua poveşti şi energii în afara sălii de studiu, o rampă de lansare pe scena valorilor naţionale interpretative”, au menţionat organizatorii.

Juriul concursului este alcătuit din personalităţi ale muzicii academice româneşti, profesori în instituţii de învăţământ superior vocaţional din Iaşi, Cluj şi Bucureşti, preşedinte fiind conf. univ. dr. Ciprian Ion, decan al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice de la Iaşi.

Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul sonosalumni.ro până pe data de 14 noiembrie, evaluarea concurenţilor urmând să aibă loc în perioada 16-20 noiembrie. Gala laureaţilor va avea loc sâmbătă, pe 21 noiembrie, de la ora 19.00, putând fi urmărită pe pagina de Facebook a concursului.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.