Copilul lovit de o maşină la Sârca este la ATI în stare stabilă

Copilul implicat duminică într-un accident rutier la Sârca se află internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi şi urmează să mai facă o serie de investigaţii necesare, având nevoie de spitalizare.

 Reprezentanţii spitalului spun că starea lui este una stabilă, însă din cauza leziunilor pe care le-a suferit necesită supraveghere din partea medicilor în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). De asemenea, a fost testat şi pentru infecţia cu SARS-CoV-2, rezultatul fiind negativ. „Copilul este conştient, cooperant, dar din cauza leziunilor pe care le are evoluţia poate fi imprevizibilă şi are nevoie de supraveghere în ATI”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, coordonator ATI COVID şi purtător de cuvânt al spitalului.

Băiatul în vârstă de aproape cinci ani a suferit un politraumatism în urma unui accident rutier care a avut loc duminică după-amiază. Provine dintr-o familie cu patru copii, iar în momentul producerii accidentului, acesta se afla împreună cu mama şi fraţii săi pe stradă. Medicii care au intervenit la faţa locului imediat după producerea accidentului au precizat că a suferit un traumatism cranio-cerebrală şi o plagă contuză regiune parietală stângă, fiind uşor somnolent. A fost preluat de echipaj de Terapie Intensivă Mobilă de la SMURD şi redirecţionat către Spitalul de Copii pentru investigaţiile necesare.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.