Covid în şcoli: bâlbâieli ale autorităţilor care ţin elevi degeaba acasă

Un astfel de caz de „eroare de comunicare“ a DSP Iaşi s-a întâmplat la Colegiul „Negruzzi“. Care este situaţia infectărilor în şcolile ieşene?

20 de elevi şi 15 cadre didactice şi auxiliare au fost confirmate până în prezent ca fiind bolnavi de Covid-19, majoritatea cazurilor fiind identificate săptămâna aceasta. Mai exact, vineri erau confirmate doar doar trei cazuri de Covid-19 în rândul personalului, şi doar un caz de îmbolnăvire în rândul elevilor. Prin urmare, doar săptămâna aceasta au fost confirmate 19 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor şi 12 în rândul personalului didactic şi didactic auxiliar. Ieri, Direcţia de Sănătate Publică a raportat două cazuri noi de îmbolnăvire în rândul elevilor, trei în rândul personalului didactic şi două în rândul personalului didactic auxiliar, acestea fiind datele pentru ultimele 24 de ore. În ceea ce priveşte numărul de clase sau grupe de elevi care au trecut la învăţarea online în urma identificării unor cazuri de Covid-19, până în acest moment sunt 11 astfel de cazuri, toate din muncipiul Iaşi.

Un caz de îmbolnăvire în rândul elevilor de la Colegiul „C. Negruzzi“ a dat emoţii părinţilor. Potrivit informaţiilor „Ziarului de Iaşi“, DSP a anunţat iniţial că se vor suspenda cursurile până pe 28 februarie la nivelul acelei clase. Potrivit Ordinului 3235/93/2021, cursurile pentru clasele gimnaziale se suspendă însă automat doar după realizarea unei anchete epidemiologice şi testarea elevilor din clasă sau în cazul confirmării a doi elevi din aceeaşi clasă. Doar în cazul preşcolarilor şi elevilor din clasele primare se suspendă cursurile unei clase la un caz confirmat.

Ieri, 18 februarie, DSP a revenit asupra deciziei iniţiale, anunţând că „Datorită unei erori în răspunsul emis de DSP Iaşi, la adresa iniţială, revenim cu o rectificare la informarea d-voastră nr. 535/17.02.2021, înregistrată la DSP Iaşi cu nr. 3747/17.02.2021 prin care ne semnalaţi înregistrarea unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2“, se arată în comunicarea DSP către colegiu.

Potrivit noii informări, doar elevul confirmat pozitiv se va izola pentru 14 zile, ceilalţi elevi urmând să îşi continue activitatea didactică în mod normal.

Menţionăm că, după confirmarea cazului, unitatea de învăţământ a dezinfectat complet clasa, iar elevii acelei clase nu au desfăşurat ore faţă în faţă în cursul zilei de miercuri, 17 februarie. Însă, din cauza erorii DSP Iaşi, elevii acelei clase au rămas şi ieri, 18 februarie, în faţa monitoarelor, realizând cursurile în mediul online. Aceştia vor reveni însă la şcoală astăzi.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.