Cum obții daune de la chiriașii nesimțiți? Iată cum a procedat un ieșean!

Un ieşean se poate felicita pentru faptul că a avut inspiraţia de a încheia un contract în toată regula cu chiriaşii săi. Aceştia s-au dovedit de rea-credinţă, neplătind chiria de 300 de euro lunar. În plus, nu au achitat cheltuielile de întreţinere, iar pentru neplata facturilor de energie electrică şi gaze naturale au fost emise preavize de deconectare.

Când M.B. s-a dus să inspecteze starea imobilului, a mobilierului şi electrocasnicelor, a constatat existenţa a numeroase degradări ale apartamentului şi obiectelor din interiorul acestuia. A atras atenţia chiriaşilor că au obligaţia de a repara toate distrugerile din apartament. Chiriaşii au refuzat însă constant să mai răspundă la telefon şi să efectueze reparaţiile. În cele din urmă, M.B. a apelat la forţa legii. Însoţit de un echipaj de poliţie şi doi martori, M.B. i-a evacuat pe chiriaşi şi a sigilat uşa de la intrare. Apoi, s-a adresat instanţei.

Magistraţii Judecătoriei au constatat că M.B. fusese nevoit să plătească cel puţin 10.473 de lei reprezentând contravaloarea utilităţilor şi daunelor. Pentru alţi aproape 300 de lei, M.B. nu a putut depune dovezi de plată clare. Suma de aproape 10.500 de lei a fost imputată chiriaşilor, care vor trebui să plătească şi chiria restantă de 2.166,23 euro şi penalităţi de întârziere de 1,5% pe zi. Sentinţa a fost atacată de chiriaşi, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.