Daniel Pancu: “În meciul cu Sepsi, plecăm cu şansa a doua!”

 

-spune antrenorul Politehnicii, îngrijorat de absenţele a cinci jucători de bază în disputa cu una dintre candidatele la play-off

 

Politehnica Iaşi trece prin momente delicate înaintea meciului pe care-l va disputa sâmbătă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, în etapa a VII-a a Ligii I de fotbal. Nu mai puţin de cinci jucători de bază, Ovidiu Mihalache, Floriano Vanzo, Nicandro Breeveld, Andreias Calcan şi Dzenan Zajmovic, despre care v-am informat de mai mult timp că au probleme de natură medicală, nu erau nici ieri apţi de joc. Situaţia l-a îngrijorat pe antrenorul Politehnicii, Daniel Pancu. “Perioada aceasta de pauză era foarte utilă dacă aveam tot lotul la dispoziţie. Din păcate, jumătate din titulari sunt accidentaţi. Ne aşteptam la acest lucru, pentru că mulţi au venit după o perioadă lungă în care au stat, nu au jucat şase-şapte-opt luni, iar trecerea la ritmul competiţional nu e uşoară” a declarat tehnicianul ieşenilor, care a adăugat: “La noi, şi când lipseşte un jucător e greu. Când lipsesc cinci, situaţia se agravează. Efectiv, nu ştiu cu cine voi juca sâmbătă”. În opinia lui Pancu, Poli pleacă cu şansa a doua în duelul cu gruparea covăsneană, din cauza problemelor amintite, dar şi a valorii adversarului: “Sepsi e o echipă bună, cu condiţii foarte bune, care atacă play-off-ul. Au jucători buni şi foarte buni, cu un nivel salarial mult, mult peste al nostru. Au şi un antrenor, Leo Grozavu, pe care-l respect foarte mult, cu un stil de joc agresiv”. Totuşi, Pancu spune că echipa se va bate pentru un rezultat pozitiv. “Avem 25 de jucători în lot. Cine va intra, trebuie să facă să nu simţim lipsa absenţilor. Până acum am fost mulţumit de implicare, dorinţă, atitudine, sper ca lucrurile să continue pe linia aceasta” a punctat şeful băncii tehnice ieşene, care a primit şi o veste bună: Cosmin Frăsinescu, jucător care a fost şi el accidentat, a fost declarat ieri apt de joc. Experimentatul stoper a menţionat însă că e “un pic sub nivelul colegilor” după lunga perioadă de absenţă. “A fost o recuperare grea, e frustrant să stai departe de colegi. Trag tare, pentru a-i ajuta, sper să mă ajute şi ei pe mine” a mai precizat Frăsinescu. El s-a referit şi la Sepsi: “E o echipă foarte agresivă, cu fotbalişti foarte buni. Au un lot echilibrat din toate punctele de vedere, se bat pentru play-off. Trebuie să fim foarte atenţi”.

În ceea ce priveşte situaţia lui Răzvan Popa, stoperul care a jucat ultima dată la Gaz Metan Mediaş şi a ajuns încă de marţi în Copou, pentru a semna un contract cu Iaşul, aceasta nu s-a clarificat nici ieri. Pancu a avut cuvinte de apreciere la adresa fotbalistului în vârstă de 23 de ani, care se antrenează cu Poli. “E un jucător de valoare, educat şi crescut în străinătate. Imediat cum mi-a fost propus, am spus «Da!». Are şi avantajul faptului că ştie foarte bine campionatul” a punctat antrenorul.Partida de mâine dintre Politehnica şi Sepsi va începe la ora 16:30.

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.