Documentarul „Construit pentru Marte: Roverul Perseverance”, premieră la National Geographic

Documentarul „Construit pentru Marte: Roverul Perseverance” va avea premiera la National Geographic pe 27 februarie, la ora 20:00, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Programul special de două ore va fi prezentat la câteva zile după amartizarea istorică a roverului Perseverence al NASA în craterul Jezero de pe Marte. Documentarul intră în culisele Jet Propulsion Laboratory de la NASA pentru a urmări crearea roverului Perseverance, a cărui principală misiune o reprezintă căutarea urmelor de viaţă în delta unui fost râu de pe Marte şi colectarea mostrelor pentru întoarcerea pe Pământ.

Pentru lansarea la timp, echipa care a lucrat la noul rover a trebuit să se confrunte cu mai multe obstacole şi cu o pandemie. Acest program special de două ore pune în prim-plan rolul esenţial, dar puţin cunoscut, al tehnicienilor de zbor - mecanici, maşinişti şi alţi lucrători direcţi cărora le este încredinţată sarcina deosebit de importantă de a transforma în realitate obiectivele oamenilor de ştiinţă şi planurile inginerilor, cu echipamente unice construite pentru Marte.

Roverul Perseverance al NASA, cel mai mare vehicul de explorare trimis pe o altă planetă, a amartizat pe 18 februarie. Lansat în luna iulie 2020, el are forma unei maşini cu şase roţi şi greutatea de 1 tonă, echipată cu şapte instrumente ştiinţifice cu ajutorul cărora va încerca să analizeze compoziţia atomică şi chimică a fundului lacului azi dispărut.

 

 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.