DUREROS, DAR PREVIZIBIL: Poli Iași - Sepsi Sfântu Gheorghe 1-4, rezultat final

 

Meci în etapa a VII-a a Ligii I de fotbal.

1-4, min. 90: Purece centrează, De Iriondo deviază în proprie poartă

64- ”un doi” Golofca - Lorant, primul trage peste din poziție bună

62 - Lorant, șut în brațele lui Brânză55: o centrare bună a lui Passaglia nu găsește pe nimeni în fața porții

1-3, min. 53: Popadiuc trage din careu printre apărătorii covăsneni și înscrie cu un șut ușor deviat de Aganovic

52 - mare ocazie Sepsi, Baxevanos alunecă în fața mezinului Fulop, care ajunge în fața portarului, dar Brînză plonjează curajos

0-3, min. 39: Bouhenna, cu capul de la 10 m, în urma unui corner

0-2, min. 34: Vașvari, din penalty, acordat pentru o ”piedică” pusă în careu de Platini lui Ștefănescu

0-1, min. 24: L.Fulop trage din apropiere, Brînză respinge în față și Bajrovic reia la colțul lung

13-o nouă șansă a lui Fulop cel mare, care preia greșit în apropierea porții din pasa lui Dimitrov

11-mare ocazie ratată de I.Fulop, care înalță balonul peste poartă nemarcat de la 8 m

8-De Iriondo trimite și el afară cu capul, în urma unui corner

4 - Bajrovic,  ”cap” peste poarta lui Brînză, din centrarea lui Dragomir

 

Formaţiile de start

Poli: Brînză - Onea (89 -Stan), De Iriondo, Baxevanos, Buşu – Fr. Cristea (46 -Chacana) Passaglia, Acka (46-Cabral) – Platini, A. Cristea, Popadiuc (82 - Assulin). Antrenor: Daniel Pancu.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, (59 - Delianidis) Bouhenna, B. Mitrea, Ştefănescu – I.Fulop (80- Fofana),  Vașvari, Aganovic (81-Purece -  Dragomir, (14-Achahbar) Bajrovic (59 - Golofca), L.Fulop. Antrenor: Leo Grozavu.

Arbitri: Ionuţ Coza – Mircea Grigoriu, Radu Ghinguleac

Cartonașe galbene:Chacana / B.Mitrea

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

....................

La omul sărac, nicii boii nu trag… Cunoscuta zicală românească se aplică perfect Politehnicii Iaşi. Scăpată în vară de la retrogradare prin birouri, abordând sezonul cu grave probleme financiare şi cu cel mai slab cotat lot din Liga I, Poli nu s-a putut deloc bucura de startul mult peste aşteptări de campionat, care a dus-o în buza play-off-ului, la egalitate de puncte cu ocupanta locului V. Pauza competiţională a decimat lotul pregătit de Daniel Pancu. Ovidiu Mihalache, Floriano Vanzo, Nicandro Breeveld, Andreias Calcan şi Dzenan Zajmovic au intrat pe lista accidentaţilor, pe care se afla Cosmin Frăsinescu. Colac peste pupăză, COVID-19 a început să apară şi în vestiarul din Copou. Săptămâna trecută doi juniori care s-au antrenat cu echipa mare, un copil de mingi şi un angajat al clubului au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, iar ieri dimineaţă alţi trei jucători (doi seniori şi un junior, respectiv Frăsinescu, Mensah și Ciofu), au fost declaraţi infectaţi cu noul coronavirus. Ei au fost izolaţi şi au repetat analizele, care, din nefericire, s-au dovedit din nou pozitive. În atare condiţii, misiunea Politehnicii în disputa cu Sepsi Sfântu Gheorghe, o formaţie solidă a Ligii I, cu un lot puternic şi condiţii financiare de excepţie (covăsnenii au şi salarii duble faţă de ale ieşenilor, iar termenul de restanţe de plată nu e cunoscut), pare imposibilă. De altfel, Sepsi nu concepe ca în acest an să nu ajungă iarăşi în play-off, acolo unde au fost duşi de fostul antrenor al Politehnicii, Eugen Neagoe. Oaspeţii mai un alt atu, tehnicianul lor, Leo Grozavu, care a lucrat în trecut şi în Copou, având multe cunoştinţe legate de Poli, unde lucrează şi fostul său colaborator, Mugur Cornăţeanu. Deţinător al licenţei PRO, Cornăţeanu este, în acte, antrenor principal la Politehnica.

Recunoscând superioritatea valorică a adversarului, Pancu nu a depus însă armele dinaintea meciului. Antrenorul Politehnicii le-a cerut elevilor săi să arate aceeaşi atitudine şi determinare pe care au etalat-o în startul sezonului, armă care, însoţită de flerul lui Pancu, a compensat decalajul valoric faţă de adversarii întâlniţi până acum. Rămâne de văzut dacă urciorul va merge şi azi la apă... (

 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.