Duminica, 1 Martie 2020

ECONOMIC

Acte abandonate pe holurile Fiscului ieşean

„O mare parte dintre documentele respective sunt depăşite şi vor fi supuse casării, urmând a se întruni o comisie în acest sens”, spune şeful Fiscului.   Senatorul ieşean Marius Bodea a criticat pe Facebook existenţa pe holurile sediului central de la ANAF a câtorva sute de dosare, la care avea (...)

34 de trenuri InterRegio vor deveni, de la 1 aprilie, trenuri Regio-Expres

CFR Călători anunţă că încă 34 de trenuri InterRegio din toată ţara vor deveni, de la 1 aprilie, trenuri Regio-Expres, care au un tarif scăzut, la nivelul trenurilor Regio, dar beneficiază de viteza şi confortul trenurilor InterRegio, precum şi de rezervare pentru loc. "Ţinem cont de părerea călătorilor noştri prin (...)

Mii de angajați din Finanțe și ANAF vor primi laptopuri pentru a munci de acasă

Compania Dante International, care deține și administrează eMAG, cel mai mare magazin online din țară, a câștigat o licitație organizată de Ministerul de Finanțe și va furniza 3.700 de laptopuri necasare angajaților din Minister, ANAF și direcțiile regionale pentru a-și desfășura activitatea la domiciliu/ telemuncă în (...)

Skoda Auto va desfiinţa 2% din locurile de muncă administrative din Cehia

Skoda Auto, divizia cehă a grupului german Volkswagen, va desfiinţa 2% din locurile de muncă administrative din Cehia, mai degrabă prin neînlocuirea persoanelor care pleacă din companie, decât prin restructurare, a anunţat joi cel mai mare producător de automobile din această ţară. Compania Skoda, cel mai mare exportator (...)

EXCLUSIV: Blocul groazei din Copou a fost vândut pentru 530.000 de euro

A fost vândut blocul de pe strada Theodor Văscăuţeanu nr. 8 din Copou, implicat într-o explozie puternică în urmă cu aproape 5 ani, lăsând în urmă doi morţi şi pagube materiale uriaşe.  Licitaţia organizată ieri de compania Delgaz Grid SA, în proprietatea căreia se afla imobilul, a fost (...)

Pfizer mută o parte din operaţiunile de la Zaventem-Belgia în România

Pfizer anunţă până la 38 de concedieri din centrul său de distribuţie de la Zeventem iar o parte din activităţi vor fi mutate în România. În contextul în care compania este în plină dezvoltare cu vaccinul contra Covid-19, sindicatele sunt revoltate din cauza deciziei, potrivit Le Libre. Pfizer a (...)

Patronii vor restaurante pline, dar doar cu clienți vaccinați sau testați

Organizația Patronală HORA propune mai multe soluții pentru ca restaurantele să poată funcționa fără restricții, printre care prezentarea unui certificat de vaccinare sau testarea rapidă la intrarea în incinte, se arată într-un comunicat transmis joi. Reprezentanții HORA susțin că industria HORECA „trebuie (...)

Concedieri la Poşta Iaşi

Sucursala Regională Iaşi a Poştei Române se pregăteşte de disponibilizări. Reprezentanţii regionalei au declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că, în cazul în care lista propusă cu posturile care vor fi desfiinţate va fi aprobată de către oficialii Companiei Naţionale Poşta Română,10 (...)

ECONOMIC

Pot firmele să-şi oblige angajaţii să se vaccineze împotriva Covid-19?

Pe măsură ce vaccinurile Covid-19 devin disponibile, mulţi angajatori se întreabă dacă pot solicita salariaţilor să se vaccineze şi ce pot face dacă angajaţii refuză. Pentru a accelera revenirea la normal, unele companii îşi stimulează personalul să se vaccineze, însă forţarea lor prezintă riscuri juridice. (...)

Gripa aviară scumpeşte carnea de pui. Creştere de cel puţin 30%

Scumpiri de până la 30% la carnea de pui - asta estimează specialiştii în următoarele luni, dacă răspândirea gripei aviare nu se va opri. De la începutul anului, sute de focare au fost confirmate în 17 ţări europene, inclusiv în România. În  ţară, gripa aviară a ajuns la Timiş, (...)

Furnizorii de energie electrică, verificaţi în urma sutelor de reclamaţii

Furnizorii de energie electrică sunt verificaţi de Autoritatea de reglementare în Energie şi de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în urma sutelor de reclamaţii trimise de români în contextul liberalizării, a informat luni ANRE. În contextul liberalizării pieţei de energie electrică (...)

Datoria guvernamentală sub cod galben

Finele lui 2020 ne ”prinde” cu o datorie publică de 47,7% din PIB. Pentru anul 2021, plafonul obligatoriu propus pentru aceasta este de 52% din PIB (Proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021). Nedorita situaţie de a depăşi 60% pondere a datoriei publice (...)

Ce spune ministrul Muncii despre cumulul pensiei cu salariul în sistemul public

Raluca Turcan a declarat, întrebată sâmbătă când va fi efectuată interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, că proiectul este aproape finalizat şi vor mai fi făcute câteva consultări pentru ca el să fie constituţional şi să nu creeze distorsiuni în economie. „Cât de (...)

Reclamaţii în lanţ în cazul schimbării furnizorului de energie electrică

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit sute de reclamaţii din partea consumatorilor legate de serviciile prestate pe piaţa liberă de energie, a declarat vineri, directorul general al ANPC, Paul Anghel. „Sunt 298 de sesizări cu privire la nemulţumiri ale consumatorilor români, de la 1 ianuarie (...)

Reducere substantiala de buget pentru Noua Casa. Doar 6.000 de beneficiari in 2021

Programul Noua Casa 2021 se va "subtia" va avea in acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, in scadere fata de 2 miliarde de lei cat a fost in 2020, potrivit lui Cristian Paun, presedintele Consiliului de Administratie al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). "Plafonul (...)

Stefanel închide toate magazinele din România. Avea unul și la Iași

Grupul italian de modă Stefanel, primul retailer străin venit în România, în 1991, și, astfel, un deschizător de drumuri pentru retailerii străini din industria modei de pe piața locală, se pregătește să își închidă toate magazinele din România, afacerea fiind preluată de un alt retailer italian de (...)

300 de angajați ai Poștei, doar personal TESA, vor fi concediați

Disponibilizarea personalului Poştei Române din zona administrativă şi de conducere nu va avea loc mai devreme de luna iulie a acestui an, iar cele 300 de persoane vizate până în prezent de această măsură nu fac parte din zona operaţională, a declarat, joi, directorul general al Poştei Române, Horia (...)

Page generated in 0.0439 seconds.