Duminica, 1 Martie 2020

ECONOMIC

Mașina de rindeluit și grosime

Una dintre cele mai întâlnite situații în momentul în care dorești să prelucrezi lemn este că scândurile achiziționate nu au grosime uniformă. Din acest motiv îmbinările nu sunt perfecte, iar produsul finit are de suferit. Nu contează că dorești realizarea unei piese mici, cum ar fi un stup de albine, (...)

Cameră: Vehiculele rutiere lente pot fi înmatriculate şi înregistrate la RAR

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede introducerea unei noi categorii de vehicule - şi anume vehicule rutiere lente, pentru a putea fi înmatriculate şi înregistrate la Registrul Auto Român (RAR). Proiectul are ca obiect de reglementare completarea OUG 78/2000 în sensul instituirii (...)

Companiile pot să depună cerere de reeşalonare a datoriilor până în decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării de urgenţă şi până la 25 octombrie, pentru anul viitor, a declarat joi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Ministrul de Finanţe a făcut această precizare (...)

Cu cat s-ar putea ieftini casele de la 1 ianuarie dupa scaderea TVA la locuinte

De la 1 ianuarie 2021, cota redusa de 5% la TVA se va aplica pentru toate casele care au o valoare de vanzare de maximum 140.000 de euro (682.000 de lei, daca luam in calcul un curs valutar de 4,87 de lei pentru un euro). Pana acum TVA de 5% se aplica doar pentru casele care se achizitionau la o valoare maxima de 450.000 de lei, adica (...)

Firmele primesc subvenţii să angajeze persoane discriminate, dar nu o fac

“De două luni de zile am întrebat în stânga şi în dreapta, să văd dacă reuşesc să mă angajez în Iaşi, însă fără succes”, ne-a povestit o persoană de 55 de ani întoarsă din Italia din cauza pandemiei. Combaterea discriminării pe criterii de vârstă la angajare de pe piaţa (...)

ECONOMIC

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele opt luni cu 3,7%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele opt luni faţă de perioada similară din 2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,7%, (...)

Elbit System intenționează să fabrice în România drone Hermes pentru Armată

Una dintre marile companii de pe piața mondială care produce vehicule aeriene fără pilot a anunțat că va deschide în România o linie de asamblare și centru de mentenanță a acestora. Compania Elbit Systems, căci despre ea este vorba, produce în momentul de față componente pentru vehiculele aeriene fără pilot la o (...)

Yango se retrage din România după doar un an. Nu a făcut față concurenței

Yango se prezenta o alternativă la Uber, compania de ride-hailing americană prezentă în România de ceva ani. Între timp, piața s-a aglomerat puternic și în scenă au mai apărut jucători importanți precum Bolt sau Clever. Yango e, de fapt, parte din compania rusească Yandex, echivalentul Google în regiune. (...)

Data oficială când va avea loc Black Friday în cazul eMAG a fost dezvăluită

Dacă așteptai Black Friday să profiți de oferte, e în regulă, e aproape. Data oficială, cel puțin în cazul eMAG, a fost dezvăluită. A zecea ediție Black Friday, cel mai așteptat eveniment de shopping al anului, va avea loc la eMAG pe 13 noiembrie. Astfel, în 2020 te poți pregăti pentru a-ți face (...)

FMI: Schimbările climatice sunt un pericol serios pentru creşterea economiei globale

Schimbările climatice reprezintă un pericol serios pentru creşterea economiei globale, a declarat luni şefa FMI, Kristalina Georgieva, care a cerut celor mai mari poluatori să cadă de acord asupra unul plafon pentru preţurile carbonului, transmite Reuters. Directorul general al FMI a spus la o reuniune cu miniştrii de Finanţe pe tema (...)

Page generated in 0.1446 seconds.