Duminica, 1 Martie 2020

Ediție cu carte

“Felii de lămâie”, de Anca Vieru

Cartea urmăreşte naşterea şi maturizarea treptată a unei legături amoroase între o editoare şi corectorul pe cale să devină autor.   O colecţie de povestiri ca nişte sentimentalisme urbane, cînd ironice, cînd triste, uneori cu accente groteşti, în care se regăsesc tineri căsătoriţi şi cupluri (...)

“Istoria asediului Lisabonei” de Jose Saramango

Cartea urmăreşte naşterea şi maturizarea treptată a unei legături amoroase între o editoare şi corectorul pe cale să devină autor. După ani de zile de muncă impecabilă, corectorul de carte Raimundo Silva introduce într-un text istoric o modificare, un nu care neagă un eveniment istoric real: participarea cruciaţilor la (...)

“Nebun, rău şi periculos. Autobiografia"– de Ranulph Fiennes

Romanul este autobiografia pasionantă a celui mai mare explorator al lumii contemporane, care a acceptat orice provocare i-a ieşit în cale. În timpul expeditiilor sale s-a aflat de multe ori la un pas de moarte, a fost nevoit să-şi amputeze parţial degetele de la o mână din cauza degeraturilor şi a strâns milioane (...)

“Zen şi arta reparării motocicletei”, de Robert Pirsig

Romanul este o meditaţie asupra felului în care putem descoperi sensurile profunde ale existenţei într-o lume tot mai confuză. Zen şi arta reparării motocicletei este una dintre cele mai importante cărţi din a doua jumătate a secolului XX, care a influenţat vieţile a milioane de cititori. Lungul periplu pe care un tată (...)

“Păşunile raiului”, de John Steinbeck

Păşunile Raiului este locul aflat dincolo de bine şi dincoace de rău al lui Steinbeck. Las Pasturas del Cielo, cum îi spun, uimiţi, cei care-l descoperă, are puterea de a renaşte speranţe, dar şi de a şterge fără urmă destinele cele mai fericite; este locul unde se nasc copii incredibil de frumoşi, însă lipsiţi de (...)

“Bonjour tristesse” de Francoise Sagan

Cartea urmăreşte peripeţiile lui Cécile, o adolescentă care încearcă să înţeleagă şi să controleze lumea din jur.   Ea îşi petrece vacanţa de vară pe ţărmul Mediteranei, împreună cu tatăl ei şi cu iubita acestuia, Elsa, o tînără frivolă, ahtiată după viaţa mondenă, cu care (...)

“Latitudine zero. 40.000 de km pentru a descoperi lumea” – de Mike Horn

Romanul este povestea unei mari provocări: aceea de a face singur înconjurul lumii pe linia Ecuatorului. Pe jos, cu bicicleta, cu piroga sau pe micul său trimaran cu vele, pornind în iunie 1999 din Gabon, exploratorul şi aventurierul Mike Horn va urma acest fir invizibil de 40.000 de kilometri fără să se abată niciodată mai (...)

“Fiica eminenţei cenuşii”, de Phillipa Gregory

Fiica eminenţei cenuşii, al patrulea roman din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze, aduce în prim-plan una dintre reginele mai puţin cunoscute ale istoriei: Anne Neville. Folosită din copilărie ca pion în jocurile politice ambiţioase ale tatălui ei şi aruncată necontenit între cele două tabere rivale din (...)

“Interior zero”, de Lavinia Branişte

Romanul ne arată cât de uşor poate să treacă viaţa pe lângă tine şi cum alegerea căii mai sigure poate avea consecinţe mult mai grave decât ţi-ai putea imagina.   „Lavinia Branişte a reuşit să scrie o carte uluitor de proaspătă, în limbajul imediat recognoscibil al rătăcirilor de acum, o (...)

Page generated in 0.0253 seconds.