Duminica, 1 Martie 2020

EDUCATIE

27 de şcoli din județul Iași sunt în scenariul roşu. Numărul ar putea crește

Ministerul Educaţiei vrea elevi din ani terminali la şcoală şi în scenariul roşu. Creşte numărul cazurilor de unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Iaşi care desfăşoară cursuri în scenariul galben sau în cel roşu. Conform ultimei evaluări care a fost realizată în cursul zilei de vineri (...)

Profesorii care fac cursuri remediale vor primi 100 de lei brut pe oră

Activităţile remediale prestate de cadrele didactice, la nivelul unităţii de învăţământ, în cadrul programului naţional pilot de tip "Şcoală după şcoală", vor fi remunerate cu suma de 100 lei/ oră - tarif brut, se arată într-un ordin emis de ministrul Educaţiei pentru completarea normelor (...)

Masca nu va mai fi purtată la orele de sport și la unele dintre cele vocaționale

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat că renunţarea la purtarea măştii de protecţie pentru derularea orelor de sport şi la orele vocaţionale unde se studiază instrumentele de suflat, conform modificărilor aduse ordinului comun cu ministrul Sănătăţii, "este un un lucru important pentru a se putea derula procesul (...)

Numărul elevilor infectaţi cu noul coronavirus se menţine constant

Şase noi elevi au fost raportaţi în cursul zilei de ieri de către DSP Iaşi ca fiind confirmaţi cu noul coronavirus de către, alături de un cadru didactic. În cursul zilei de ieri, 9 elevi, 4 cadre didactice şi 2 cadre didactice auxiliare au ieşit din perioada de carantinare.  Până la acest moment, în (...)

Proiect educaţional de peste 3,5 milioane lei, aproape de final

Asociaţia „Salvaţi Copiii” Iaşi semnalează faptul că foarte mulţi dintre copiii din judeţ întâmpină dificultăţi de adaptare după tranziţia de la un ciclu de învăţământ la altul. Astfel, potrivit reprezentanţilor organizaţiei, "momentele de tranziţie pot genera stres, emoţii şi tensiuni (...)

Instanţa a decis: USAMV păstrează cantina din Copou, „Cuza” face apel

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) a câştigat procesul intentat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.  Decizia nu este definitivă. Aceştia din urmă au cerut în instanţă proprietatea cantinei care se află în (...)

Încă 7 elevi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus

Numărul total de elevi confirmaţi pozitiv la testarea pentru Covid-19 a ajuns la 61 de la începerea celui de-al II-lea semestru, conform raportului de ieri al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.  Astfel, comparativ cu numărul de cazuri raportate luni, încă şapte elevi au fost raportaţi pozitiv, cinci clase de elevi de (...)

EDUCATIE

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2021, publicate

Noi teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a care se pregătesc de Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 au fost publicate de Ministerul Educației. Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2021 sunt concepute pe baza noilor programe școlare și au ca obiectiv pregătirea elevilor pentru susținerea noului (...)

Schimbare la faţă în Rond Agronomie: sediul principal al USAMV se renovează complet

Cele mai mari transformări le va suferi, în interior, Aula Magna: aceasta va deveni un loc excelent pentru spectacole sau evenimente educaţionale şi social-culturale de mare anvergură. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” continuă lucrările de renovare la sediul principal, (...)

Vacanța de Paște va fi de două săptămâni, însă împărțită în două

În anul 2021, vacanța de Paște va fi formată din două săptămâni libere, dar la o diferență de trei săptămâni una de cealaltă: o săptămână pentru Paștele Catolic și alta pentru Paștele Ortodox. Structura anului școlar 2020-2021 aduce o schimbare privind vacanța de primăvară, adică cea de Paște. (...)

Lecţii despre discriminare predate de oameni ai legii la Școala „Elena Cuza“

Poliţiştii au mers în şcoli pentru a-i învăţa pe tineri despre discriminare. La activitate au participat 20 de elevi şi un profesor, cărora li s-au prezentat drepturile omului şi sancţiunile care pot fi primite atunci când apare discriminarea. „La data de 17 februarie, în cadrul Proiectului «Fără (...)

CALENDAR: Cursurile anului şcolar 2021 - 2022 vor începe în 13 septembrie

Ministerul Educaţiei a anunţat, marţi seară, că, în anul şcolar 2021 – 2022, cursurile vor începe în 13 septembrie, vor exista două semestre, cu un total de 34 de săptămâni. ”Cursurile anului şcolar 2021 - 2022 vor începe luni, 13 septembrie 2021. Decizia este prevăzută în ordinul (...)

Simularea evaluării naţionale - pe 29 martie; cea a bacalaureatului - pe 22 martie

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei. Pe 30 martie va avea loc simularea la Matematică şi elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale (...)

Page generated in 0.0399 seconds.