Duminica, 1 Martie 2020

EDUCATIE

Premieră a ultimilor ani: toţi cei cinci rectori ieşeni, la aceeaşi masă, ieri

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi şi-au celebrat împreună rădăcinile - faptul că se trag din Universitatea din Iaşi, UAIC fiind continuatoarea oficială a acesteia, a primului loc din România unde a fost înfiinţată o instituţie de (...)

Platformă pentru educaţie cinematografică în şcoli

Un cadru didactic de la Liceul de Informatică „Grigore Mosil" este implicat într-un proiect european care are drept scop realizarea educaţiei cinematografice în şcoli.  Anamaria Ghiban este unul dintre cei 16 profesori europeni coautori au platformei www.europeanfilmfactory.eu realizată în cadrul proiectului (...)

Studenţii politehnişti au modernizat un parc cu mobilier urban unic în Iaşi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) a inaugurat, odată cu deschiderea anului universitar, parcul dintre căminele T9 - T10 - T11, o zonă verde reabilitată complet după ce doi studenţi ai universităţii, Georgiana Butnariu şi Mihael Ionuţ Furdu, au câştigat anul trecut premiul de 40.000 de lei la (...)

Sute de profesori din Iaşi pot deveni evaluatori acreditaţi de minister

656 de profesori ieşeni care vor participa, în perioada 16 octombrie - 1 decembrie, la verificarea competenţelor de evaluare pentru a lua parte din Corpul de profesori evaluatori pentru examenele şi concursurile naţionale (CPEECN). Pe 15 octombrie, s-a încheiat etapa de verificare a dosarelor de înscriere încărcate pe (...)

Reţea wireless în facultăţi şi campusul TUIAȘI. Proiect transfrontalier

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) a câştigat, alături de Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), un proiect transfrontalier de 2 milioane de euro pentru a crea una dintre cele mai moderne reţele universitare de Internet wireless în campusul didactic şi în campusul studenţesc (...)

Anisie: Trebuie să ne pregătim pentru a preda online atâta timp cât e necesar

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, luni, referindu-se la posibilitatea ca în acest an şcolar cursurile să se desfăşoare exclusiv online, că este necesar să fie pregătiţi cei implicaţi în procesul educaţional pentru ca predarea online să dureze "atâta timp cât e necesar". "Dacă din (...)

EDUCATIE

Facilitate în premieră est-europeană pentru o universitate din Iaşi

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” vor semna săptămâna aceasta un contract de parteneriat cu UNESS International pentru accesul la platforma educaţională digitală franceză, care permite pregătirea intensă a studenţilor francofoni pentru testele computerizate naţionale de (...)

Premieră: cantinele studenţeşti oferă meniuri la pachet UPDATE

Meniurile se pot consulta şi comanda online. Singura cantină în care se poate servi masa în sală este cea a USAMV.   UPDATE: In cursul zilei de astăzi USAMV a anunțat faptul că de luni, 12 octombrie, studenții nu vor mai putea lua masa în incinta cantinei, produsele urmând să fie luate doar la (...)

Diplomele UMF: risc de nerecunoaştere în spaţiul UE din cauza pandemiei?

În contextual creşterii cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în Iaşi, care se păstrează pe primele poziţii în topurile naţionale după numărul zilnic de infecţii, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu, îi avertizează pe studenţi (...)

Multe şcoli reiau azi cursurile în mod normal, altele intră în scenariul roşu

Mai multe unităţi şcolare din judeţ, dar şi structuri ale unor şcoli sau clase de elevi vor relua începând de astăzi cursurile faţă în faţă după ce săptămânile trecute au fost identificate cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, iar orele s-au susţinut online. Totodată, se suspendă cursurile la trei clase (...)

Liber pentru toți elevii luni, 5 octombrie, de ziua internațională a educației

Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală luni, 5 octombrie. Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie, când este Ziua internațională a educației, drept zi nelucrătoare pentru tot (...)

Page generated in 0.1369 seconds.