EXCLUSIV – Investiţie imensă în Copou. 40 de milioane la USAMV

Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) i-a fost aprobat spre finanţare de către ADR-NE un proiect cu o valoare de aproximativ 39,5 milioane de lei, care are ca scop modernizarea a patru pavilioane din clădiri Facultăţii de Medicină Veterinară, inclusiv toate clinicile de tratare a animalelor. 

„Am fost anunţaţi că proiectul nostru de finanţare a clinicilor veterinare a intrat la finanţare, urma să semnăm contractul şi vom începe procedurile pentru achiziţia lucrărilor. Sperăm să ducem aceste clinici la un nivel de top de modernizare”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV. Decanul facultăţii a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că investiţia era una capitală în contextul în care anumite pavilioane din cele prevăzute pentru a fi modernizate nu au beneficiat de astfel de lucrări de la construire - anii 1961-1962.

„Este vorba de reabilitarea spaţiilor, atât a laboratoarelor, cât şi a sălilor de curs şi a altor spaţii, cât şi de achiziţia unor materiale. Vorbim de clinici chirurgicale, de reproducţie, pe specialităţi, dar şi de boli infecţioase sau blocul operator. Unele pavilioane nu au mai beneficiat de astfel de lucrări de la înfiinţare; au fost doar chestiuni minore, var şi tencuieli, dar acum e vorba de o reabilitare profundă. Se schimbă instalaţia electrică, cea sanitară, se fac consolidări la nivelul fundaţiei”, a prof.dr. Mihai Mareş, decanul facultăţii.

Din suma alocată, aproximativ 5 milioane de lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de aparatură de top pentru investigaţii medicale şi chirurgie - în imagistică, precum un CT, dar şi mese de operaţii, instalaţii de anestezie inhalatorii sau echipamente pentru terapie intensivă. Ultima vizită de pentru finalizarea detaliilor a fost realizată vinerea trecută de inspectorii Agenţiei de Dezvoltare Regională - Nord-Est, care au confirmat că toate detaliile din proiectul depus de universitate corespund realităţii.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.