Familie de patroni distrusă de o minciună: crimă și sinucidere pentru 2.000 de euro?

O familie înstărită din Războieni, Târgu Frumos, s-a distrus în câteva clipe, ieri dimineaţă, în faţa copilului îngrozit. Soţul supărat şi pregătit de crimă a venit la ora 8.00 la magazinul familiei (foto), administrat de soţia cu care era în divorţ, pe care a atacat-o cu toporul, apoi, pentru că nu murea, şi cu un cuţit. A lăsat-o într-o baltă de sânge, la pământ, fugind într-o mansardă unde s-a înjunghiat singur de 10 ori. Pentru că nu murea, s-a spânzurat, fiind ulterior găsit mort. Soţia era aseară în comă profundă la Iaşi, la spital. O minciună legată de o presupusă datorie la ApaVital, dar şi pe fondul geloziei soţului, par să fi adus iadul în casa familiei Ungureanu, cândva una de vază în comunitate. Povestea înfricoşătoare a uneia dintre cele mai mari grozăvii ale ultimilor ani din judeţ, în rândurile următoare.

Dimineaţă înfiorătoare, cu mult sânge şi cu pierderi de vieţi omeneşti, într-o familie relativ înstărită din Războieni, lângă Târgu Frumos. Un bărbat a încercat ieri dis-de-dimineaţă să îşi omoare cu cruzime soţia, apoi s-a sinucis. Stelică Ungureanu, de 52 de ani, se afla în proces de divorţ cu soţia lui, iar pe fondul geloziei şi al unor dispute mai vechi, el şi-a pândit soţia şi a atacat-o. În jurul orei 8, a mers la magazinul administrat de soţie, fost al familiei, unde a prins-o pe femeie de păr, apoi a obligat-o să intre în curtea din spatele casei în care locuia femeia împreună cu cei doi fii ai lor. Aici, bărbatul a lovit femeia de mai multe ori cu toporul. Văzând că nu moare, bărbatul a lovit-o şi cu cuţitul, pentru a se asigura că duce treaba la bun sfârşit. Bărbatul a fost oprit din elanul criminal de către unul dintre fiii săi. Apoi, plin de sânge, bărbatul a mers în spatele magazinului, iar aici s-a înjunghiat de zece ori. Văzând că nu moare, s-a spânzurat. Finalul a fost unul înfiorător: el a decedat, soţia lui se află în comă profundă în spital, la Iaşi.

Ce spun vecinii

„Pe fondul unor relaţii tensionate, generate de o acţiune de divorţ, în jurul orelor 8 dimineaţa, autorul a aşteptat-o pe soţia sa în faţa magazinului administrat de aceasta. De îndată ce a văzut-o, autorul i-a aplicat mai multe lovituri cu un topor la nivelul capului, şi apoi alte lovituri cu un cuţit, fiind oprit din agresiune de ţipetele unuia dintre fiii săi, care a apărut la faţa locului. După consumarea actelor de o extremă violenţă, autorul s-a retras în mansarda casei, unde s-a spânzurat cu ajutorul unei funii, de o grindă de lemn. Gestul final a fost precedat de încercări repetate de a se înjunghia cu un cuţit“, a precizat Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

El a crezut, se pare, că şi-a omorât soţia, însă femeia a fost transportată în stare gravă la spital de către o ambulanţă chemată de fiu, iar aseară se afla în stare foarte gravă, în comă de gradul patru, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Femeia de 49 de ani, cu trei ani mai tânără decât soţul, locuia în ultima vreme separat de bărbat, deoarece se aflau în divorţ, acţiune care se prelungea de mai mult timp. Bărbatul fusese plecat în Germania la muncă, după ce a ispăşit câţiva ani de închisoare pentru omor.

Acesta ar fi omorât un consătean în urma unui conflict verbal, în urmă cu mai mulţi ani, iar pentru acest lucru a stat câţiva ani în puşcărie. Când a ieşit, a plecat în Germania pentru a-şi ajuta de acolo familia. Stelică Ungureanu este totodată acum cunoscut printre săteni ca fiind violent, dar şi consumator de alcool. Potrivit unor vecini, bărbatul ar fi ameninţat-o cu moartea pe soţia lui încă de când era în Germania, însă nimeni nu a luat în serios ceea ce a spus el atunci.

Tentativă de omor sau omor cu premeditare?

Potrivit unor surse ale Ziarului de Iaşi, conflictul dintre cei doi soţi, ce oricum era unul mai vechi, ar fi fost resuscitat recent din cauza unei presupuse datorii consistente la ApaVital. Femeia i-ar fi spus soţului să-i trimită din Germania suma de 2.000 de euro pentru a plăti penalităţi ale unei datorii mai vechi la ApaVital. Ulterior, bărbatul s-a îndoit de ceea ce i-a spus soţia lui în legătură cu acea datorie, şi a sunat la Iaşi la furnizorul de apă pentru a afla mai multe detalii despre obligaţiile sale. De aici, Stelică Ungureanu a aflat că nu are de plătit decât suma modică de opt lei, una curentă. Moment în care soţul ar fi izbucnit şi şi-a ameninţat soţia cu moartea. De atunci, conflictul dintre cei doi s-a acutizat, iar ameninţările soţului cu moartea au devenit frecvente. Anchetatorii cred astfel că, şi pe fondul unei gelozii, bărbatul şi-a pus într-un final în aplicare ameninţarea la adresa soţiei. În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de tentativă de omor, dosar ce se poate transforma într-unul de omor cu premeditare dacă victima va pierde lupta cu viaţa, iar cercetările continuă.

Un mesaj recent al soţiei, postat pe pagina sa de socializare, pare a ilustra drama prin care femeia trecerea: „Atunci când judeci, asigură-te că tu eşti perfect. Eu nu sunt perfectă şi nici nu vreau... pentru că nimeni nu este perfect... îţi las ţie perfecţiunea şi eu rămân cu defectele mele. Timpul şterge... Da, doar el ştie să păstreze ca nimeni altul ceea ce nu trebuie pierdut... Dacă ştii să citeşti o privire o să înţelegi un Suflet“.

Medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iaşi, serviciu care a preluat femeia de la faţa locului, a declarat că victima a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind transportată intubată şi ventilată, ea fiind apoi internată în stare critică la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Andrei DÎSCĂ, Octavian MOLDOVANU

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.