Favor pentru un hoț: a furat o sacoşă plină de pastă de dinţi din centrul Iașului

Un tânăr de 19 ani a furat o sacoşă de pastă de dinţi dintr-un magazin de pe Ştefan cel Mare, chiar de sub ochii vânzătoarelor. Acţiunea lui B.B. a reprezentat doar un comision făcut pentru un alt tânăr, poreclit „Zoinx“ şi rămas neidentificat.

Pe 20 septembrie 2019, B.B. se afla în spatele catedralei mitropolitane, fiind abordat de Zoinx. Acesta l-a întrebat dacă este de acord să scoată dintr-un magazin o sacoşă cu tuburi de pastă de dinţi, în schimbul sumei de 200 de lei. Tânărul a acceptat. Cei doi au intrat în magazinul DM, unde s-au plimbat o vreme printre rafturi. Din raionul cu paste de dinţi, au sustras 34 de tuburi şi o periuţă de dinţi electrică. Primul a ieşit din magazin Zoinx, urmat la scurt timp de B.B., cu sacoşa. Hoţul i-a predat sacoşa lui Zoinx în apropierea Teatrului Naţional, primind în schimb 200 de lei.

În aceeaşi zi, B.B. a cheltuit banii, jucându-i la păcănele. A fost identificat în scurt timp, în baza imaginilor surprinse de camerele video ale magazinului. Valoarea bunurilor sustrase se ridica la 880 de lei. În faţa instanţei, B.B. a afirmat că nu îl cunoştea pe Zoinx şi nici nu ştia la ce îi trebuiau acestuia atâtea tuburi de pastă de dinţi.

B.B. era o cunoştinţă mai veche a poliţiei, în iulie 2019 fiindu-i aplicată măsura educativă a asistării zilnice printr-o sentinţă a Judecătoriei, pentru un furt comis într-un magazin din complexul Palas. De aici furase cinci perechi de blugi, ieşind apoi în fugă. La două zile după furtul din magazinul DM, tânărul a mai comis o faptă asemănătoare, furând din magazinul Berska din Palas Mall articole vestimentare în valoare de 1.320 de lei. Pentru aceste două furturi, B.B. a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Totodată, el va trebui să achite magazinului contravaloarea bunurilor sustrase.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.