FOTO Alți trei copii cu malformații cardiace grave vor trăi datorită Asociației Blondie

Asociația Blondie s-a implicat iar în salvarea a trei copii, dintre care cel mai mic are doar șapte zile. Micuții au malformații cardiace grave și necesită operații la clinicile din străinătate. Asociația a devenit o ambulanță aeriană, fiind responsabilă organizatoric și financiar cu salvarea micuților. În câteva luni de la înființare, Asociația a salvat prin gestul ei viața a zeci e copii. Ultimul transport de acest gen a avut loc miercuri, 7 aprilie, despre care Asociația a scris pe pagina de Facebook.

Postare Asociația Blondie:

Ora? În jur de 4:00. Suntem în aeroport.
Ore de somn? Vreo 8, dar asta dacă le adunăm pe ale fiecărui membru din echipă.
La 5.00 decolăm. Decolăm din București cu Maia și Andrei.


Maia a împlinit 7 zile astăzi. A fost născută de 1 aprilie și de atunci duce o luptă prea grea. Malformație cardiacă. Tot de atunci e și singură. Am aflat de ea acum 2 zile. Căutam repede un tutore care să o poată însoți. Am găsit. Între timp vorbim la pașapoarte. Mai trebuie să căutăm și un notar în Buzău care să ne ajute urgent (în maxim 2 ore) cu împuternicirea pentru ieșirea din țară. Găsim și notar. Ieri, la ora 19 reușim să obținem și pașaportul și împuternicirea! Uraaaaa, Maia e aici cu noi!


Andrei are 6 luni și e deja la al doilea zbor Blondie. Tot cardiac și el, trebuie să meargă la cea de-a doua operație.
Din București decolăm spre Sibiu. De acolo o luăm pe Andreea. 
Andreea are 4 ani și este diagnosticată cu o formă de epilepsie gravă. Trebuie să ajungă la Genova, după ce în mai multe centre din Europa a fost refuzată pe motiv că nu se mai poate face nimic. A mai găsit o șansă aici, în Italia.
Decolam și din Sibiu, ca dintr-un peisaj de iarnă cu troiene de zăpadă rupt din desene animate. Ajungem la Milano. 

Îi lăsăm pe Maia, Andrei și Andreea și le luam pe Ariana și pe Ioana. Amândoua la al doilea zbor Blondie. Amândouă roz. Ariana are 2 luni și 2 săptămâni, iar Ioana are 1 an, sigur o știți. E copilul care a reușit să frângă toate inimile, inclusiv cele alte cadrelor medicale din San Donato. Pe 17 martie o duceam sperând cu disperare că se mai poate face ceva. Ioana a fost unul dintre cazurile medicale minune. Un caz care, la vârsta ei, e cu mult depășit de termenul la care se mai poate face ceva. Ioana a arătat că se poate, ba chiar a reușit ca într-o lună de zile să se recupereze complet. Ioana a venit în brațele buncii eroine voluntar, care a stat alături de ea în spital. 


Ariana a venit în brațele mamei care radia de fericire și care abia așteapta momentul când frățiorul ei o va vedea pentru prima dată (și vă spunem că a fost tare emoționant).
E 11.30 și noi suntem înapoi acasă. 
Cam asta e ce am trăit noi azi. Azi, de Ziua mondială a sănătăţii!
Greu, greu, greu dar un greu cu multă, multă, enorm de multă iubire. Și iubirea vindecă


Suntem recunoscători și vrem să mulțumim unei echipe mari de oameni: mulțumim iar și iar echipei TAROM, mulțumim domnului doctor Cătălin Cîrstoveanu și echipei sale, Ramona Ganea și Maria Pavaloiu pentru asistența medicală oferită pe durata zborului, mulțumim echipelor din București și Sibiu de Ambulanta,  mulțumim Directia Generala de Pasapoarte pentru emiterea pașaportului Ioanei în timp util, mulțumim Andra Manole, celui mai bun și rapid notar din Buzău. 
Vă mulțumim vouă care ne sunteți alături mereu și mereu. Fără voi nu am avea așa povești frumoase de spus.RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI
RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO
Deschise la ING Bank – sucursala Obregia
Titular cont: Asociația Blondie – Împarte pentru altă parte
Banca: INGB CENTRALA
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
C.U.I. 40914732
Revolut: +40 757 494 293

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.