Duminica, 1 Martie 2020

Ghidul casei

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tortilla

Da, iubiţi comeseni, în cele ce urmează vine taman o variantă a faimoasei tortilla spaniole. Nu-i chiar omletă, parcă seamănă mai mult cu jumările, dar nu stăm s-o clasificăm acum.  Mai important mi se pare că-i foarte simplă, se face repede, iar de gustoasă ce să mai vorbim, că doar nu degeaba i s-a dus faima în (...)

Cum să asortezi parchetul gri pentru a obţine o amenajare modernă

Culoarea gri este subtilă, setează o direcţie clară în amenajări interioare, oferind în acelaşi timp profunzime şi stil.  O pardoseală care are o nuanţă neutră este ideală pentru un spaţiu elegant şi modern. în special atunci când este vorba despre parchet gri vei putea să creezi un ambient plăcut, (...)

Curte pavată cu gresie: avantaje şi dezavantaje

Pavarea curţii poate reprezenta o problemă atunci când te gândeşti care sunt produsele cele mai indicate pe care să le foloseşti. Să alegi pavelele din piatră cu diferite forme, să alegi ciment sau gresie?  Pe lângă aspectul frumos pe care ţi-l doreşti să îl aibă curtea ta, trebuie să ştii că (...)

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Cartofi franţuzeşti

Ce-mi place mie la reţeta asta (pe lângă faptul ca e foarte gustoasă, fireşte!) e faptul că se poate face absolut oricând, în orice anotimp (inclusiv, sau poate mai ales, chiar acum). Că doar cartofi, ouă, smântână şi brânză găsim întotdeauna, nu? Aşa că, dacă tot v-am spus ce conţine, să (...)

Zugrăvirea locuinţei: ce paşi trebuie să urmezi?

Zugrăvirea locuinţei este unul dintre principalele elemente ce definesc decorul casei, iar procesul în sine nu implică eforturi prea mari, însă la mijloc se afla şi mutarea mobilei dintr-un loc în altul şi curăţenia finală generală care presupune multă migală. Dar până la aceste etape sunt alţi paşi de urmat (...)

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tort de mandarine

Un tort de mandarine uşor de făcut, gustos şi foarte spectaculos, numai bun de pus pe o masa festivă, mai ales după un meniu copios.  Prospeţimea răcoritoare a citricelor va cuceri cu siguranţă pe toată lumea, copii şi adulţi deopotriva. Aveţi nevoie de: 1 blat de tort (diametrul, dacă se poate, ar trebui să fie cu (...)

Scările interioare - cum să previi accidentele?

„A alunecat pe scară“ sau „A căzut de pe scară“ - două propoziţii pe care, din nefericire, nu le auzim rar. Accidentele petrecute pe scări sau în jurul lor au loc atât acasă, cât şi la serviciu, iar totul se întâmplă, în general, din cauza pierderii echilibrului şi (...)

Cum amenajezi confortabil o garsonieră?

Indiferent cât de mic este spaţiul din locuinţa ta, nevoile şi problemele tari sunt la fel de mari şi vor necesita soluţii eficiente. Spre deosebire de un apartament mare, cu trei camere, o garsonieră trebuie să corespundă complet, atât din punct de vedere practic, cât şi al confortului zilnic pe care ţi-l (...)

O baie funcţională şi confortabilă

Decorul unei băi pentru toată familia trebuie să satisfacă într-o manieră armonioasă atât nevoile adulţilor, cât şi pe cele ale copiilor. Fiind un spaţiu multifuncţional, mobilierul şi obiectele sanitare vor fi alese şi amplasate în aşa fel încât fiecare persoană să le poată utiliza în (...)

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Salată caldă de ciuperci

Vine mai la vale o reţetă foarte simplă şi tare gustoasă, concepută parcă special pentru zilele friguroase. Dar şi pentru cei/cele care vor să se laude prietenilor că „vai, dragă, n-am mâncat azi decât o salată!”.  Şi cum, din punct de vedere nutriţional, salata caldă de ciuperci nu mi se pare foarte (...)

Blaturi de baie din piatră naturală: aspectul se păstrează nealterat în timp

Tendinţa crescătoare de utilizare a blaturilor în amenajările de baie ale anului 2019 se păstrează şi pentru 2020. Chiar dacă încă timizi, românii nu ezită să aprecieze latura estetică şi, în aceeaşi măsură, pe cea practică, a acestui tip de amenajare, destinat îmbunătăţirii experienţei de viaţă (...)

Ghidul casei

Un dormitor amenajat pentru odihnă profundă

Staţi toată noaptea în faţa televizorului, a unei cărţi sau făcând drumuri între dormitor şi bucătărie? Dacă suferiţi de insomnii, vă sunt familiare aceste situaţii.Insomnia dereglează profund funcţionarea creierului şi trebuie combătută cu orice preţ. Pe lângă indicaţiile alimentare sau de ritm de (...)

Cinci plante festive în roşu şi verde care întregesc decorul de Crăciun

Discuţia despre cum au ajuns culorile roşu şi verde să simbolizeze Crăciunul începe cu populaţiile celtice antice ce venerau veselul ilice, podoabă a pământul în timpul iernii austere, şi trece prin departamentul de marketing din prima parte a secolul trecut al companiei Coca-Cola, desăvârşind (...)

Cum transformi podul în mansardă?

Simţi nevoia de mai mult spaţiu? Vrei să valorifici suprafaţa nefolosită a podului, transformând această zonă într-un spaţiu extrem de util pentru toţi membrii familiei tale?  Dacă podul casei tale este un spaţiu cu potenţial, află că transformarea sa într-o mansardă locuibilă reprezintă un proces extrem de (...)

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Musaca de cartofi piure

O să râdeţi, poate, dar prima oară am mâncat musaca de cartofi piure în armată. Pe lângă alte chestii care ni se serveau pe la mijlocul anilor ’80 (vă daţi seama!), musacaua de piure ni se părea la toţi cel mai bun lucru din lume (şi la fel am descoperit atunci ce bun e un merluciu pe lângă un (...)

Avantajele şi dezavantajele pereţilor cu lambriuri din lemn

Pereţii cu lambriuri din lemn sunt o alegere bună dacă vrei să îţi evidenţiezi amenajarea printr-o decor cu profunzime.  Lambriurile sunt disponibile într-o gamă largă de culori şi dimensiuni şi pot fi un adaos elegant în funcţiunile locuinţei, însă există bineînţeles şi limitări. Citeşte (...)

Confort termic: cum putem creşte randamentul caloriferelor din apartamente?

Pierderile de energie termică devin o problemă importantă abia în timpul iernii, atunci când ne dăm seama că, oricât de fierbinţi ar fi caloriferele, o parte din  căldura pe care o dau nu ajunge în încăpere, nu e distribuită cum trebuie sau se pierde din pricina răcelii pereţilor pe care sunt montate. (...)

Încălzirea prin pardoseală: plusuri şi minusuri

Ca orice alt sistem de încălzire şi acesta prezintă atât avantaje, cât şi dezavantaje    Dezvoltările tehnologice au readus în atenţie un sistem de încălzire utilizat pe scară largă în Roma Antică în mai multe tipuri de clădiri - încălzirea prin pardoseală. În zilele (...)

Stilul minimalist în imagini: Obiecte de decor puţine, dar de effect

Când spui minimalist, majoritatea presupune că într-o încăpere se regăsesc cel mult 3-4 piese de mobilier, simple şi de mici dimensiuni. Însă stilul minimalist nu exclude confortul. Din contră, acesta ne învaţă că nu avem nevoie de multe lucruri pentru a ne simţi bine în propria casă şi că la fel ca (...)

Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Varză cu carne

Ei, fireşte că mai la vale nu urmează decât o variantă de varză cu carne. Mai exact, de varză murată (fiindcă o discuţie despre versiunea cu varză dulce am făcut). Şi fără afumătură, că şi despre asta v-am povestit deja. Aşa că, ce mai la deal, la vale, reţeta ce urmează este, în fond, doar un punct de (...)

Cum poţi da un suflu nou locuinţei în care stai cu chirie

Tot mai multe persoane stau în chirie. Oferta din care poţi alege este una mare, însă criteriul de bază când se ia decizia rămâne întotdeauna preţul. O chirie poate fi destul de piperată mai ales dacă e vorba de o zonă centrală a Iaşului. Prin urmare se întâmplă să închizi ochii dacă (...)

Page generated in 0.0352 seconds.