Iaşul a atins pragul de infectări de 5 la mie. Sunt anunţate noi măsuri

Primăria pregăteşte noi măsuri restrictive pentru momentul în care municipiul Iaşi va trece atinge o rată de infectare cu Covid-19 de peste 5 la o mie de locuitori. Ieri, rata de incidenţă era de 4,83, fără a fi incluse şi cazurile anunţate în aceeaşi zi. Primarul Mihai Chirica a anunţat două dintre propunerile pe care le va face în cadrul unei viitoare şedinţe a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU). 

UPDATE

Miercuri dimineață s-a anunțat că municipiul Iași a atins rata de infectare de 5,00 la mia de locuitori.

TEXT INIȚIAL

Acestea fac referire la transportul public şi supermarketuri sau hypermarketuri. „Vom restricţiona, posibil, prezenţa anumitor categorii sociale în mijloacele de transport în comun între anumite ore, lăsând în special transportul public pentru cei care se duc şi vin de la locul de muncă, fără să mai devină de fiecare dată un motiv de plimbare. Sunt magazine şi pieţe în toate cartierele, aprovizionarea se poate face foarte lejer pe jos”, a declarat primarul Iaşului. Mihai Chirica a explicat că, astfel, se evită supraaglomerarea mijloacelor de transport în comun. Potrivit primarului, o astfel de măsură poate contribui la combaterea răspândirii SARS-COV-2 în rândul populaţiei.

„De asemenea, împreună cu Poliţia Locală, am iniţiat un program de supraveghere a activităţii din supermarketuri şi hypermarketuri, iar acolo unde vedem că nu se implică într-un mod activ administratorul acestor locaţii în vederea combaterii răspândirii virusului, vom lua măsuri drastice mergând până la închiderea activităţii acestora prin suspendarea autorizaţiei de funcţionare”, a mai spus primarul Chirica. Datele valabile ieri după-amiază arătau că, până acum, au fost înregistrate în municipiul Iaşi aproape 9.000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Dintre acestea, circa 6.200 sunt cazuri active, în timp ce 158 de persoane au decedat. În ultima lună, numărul de cazuri de îmbolnăvire în municipiu a crescut constant: cazurile active au crescut cu peste 140%. Astfel, numărul de cazuri active a crescut cu 3.627 de persoane (până la un număr de 6.166 persoane), în timp ce cazurile de vindecări cu doar 394 de persoane (până la un număr de 2.619 persoane). În total, până ieri, în municipiul Iaşi fuseseră înregistrate 8.943 de cazuri de infectare, respectiv aproape 60% din totalul cazurilor centralizate la nivelul judeţului. 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.