Iată cu ce pacoste de şofer am putea avea de-a face pe străzile Iaşului!

De aproape opt ani, justiţia are de furcă cu un ieşean care se încăpăţânează să conducă băut şi fără permis.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faptele comise de Marius Daniel Pintilie au început pe 30 martie 2013. În acea zi, Pintilie a consumat 1,5 litri de vin la restaurantul Cotnari, după care s-a întâlnit cu nişte prieteni în zona Bucium, unde a mai băut 200 ml votcă, 2,5 litri de bere şi 500 ml vin. Seara, s-au deplasat cu maşina prietenului spre domiciliul din satul Vişani. Prietenul a făcut însă greşeala să-şi lase autoturismul în apropierea locuinţei lui Pintilie, cu cheile în contact. Acasă, Pintilie a mai băut un litru de vin, după care a ieşit. Ajuns în dreptul autoturismului părăsit de prietenul său, Pintile s-a hotărât să mai meargă o dată la barul din Bucium. Pe drum, s-a răzgândit, îndreptându-se spre domiciliul bunicii sale, care locuia în Ciorteşti. La un bar din comună, a mai băut un litru de vin, după care s-a îndreptat spre Iaşi. A fost oprit în apropierea motelului Bucium de poliţiştii alertaţi de un alt şofer. Din primul raport de expertiză a rezultat o alcoolemie de 2,05‰.

Pintilie a fost cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului, fără permis şi pentru furt calificat. Judecătorii au stabilit în final o pedeapsă de 8 luni închisoare, cu un supliment de 80 de zile, în regim de amânare a pedepsei, cu un termen de supraveghere de doi ani. Pintilie avea să se reîntâlnească însă cu justiţia în circumstanţe similare.

În noiembrie 2018, a fost depistat în trafic la volanului unei autoutilitare Mercedes, fără permis şi cu o alcoolemie de 1,9‰.

În aprilie anul trecut, Pintilie a fost oprit de poliţie pe când conducea o Dacie Logan, după ce băuse acasă, la un magazin sătesc şi la mama lui. De această dată, i s-a stabilit la prima probă o alcoolemie de 1,7‰. Trimis din nou în judecată, Pintilie a fost condamnat în octombrie la o pedeapsă totală de 2 ani şi 8 luni cu executare. Până la judecarea apelului declarat de Pintilie, împotriva acestuia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu. Decizia judecătorilor nu a fost însă respectată.

În ultima zi a anului, acesta a fost depistat din nou în trafic, la Ciorteşti, tot băut şi fără permis. Alcoolemia nu a mai putut fi însă stabilită, şoferul amator refuzând preluarea probelor biologice. Ca urmare, măsura arestului la domiciliu a fost revocată, împotriva lui Pintilie dispunându-se arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.