Isprava unui inginer: a intrat într-un gard, a dărâmat un indicator rutier şi s-a oprit într-o ţeavă de gaz

Un şofer băut s-a înfipt cu maşina tocmai într-un indicator rutier "Oprire". Accidentul a avut ca urmare o ţeavă de gaz ruptă, un gard sfărâmat, dar şi o condamnare cu suspendare dată de Judecătorie.

În august anul trecut, Adrian Arăriţei a mers după serviciu cu maşina firmei la un prieten. Acolo, a consumat aproximativ 600 ml de vin şi 100 ml de ţuică, după care s-a decis să se întoarcă acasă, tot cu maşina. După doar o jumătate de kilometru, ajuns în Valea Adâncă, el a pierdut controlul asupra volanului, s-a izbit în gardul unei case, de unde a ricoşat într-un indicator "Oprire", apoi într-o ţeavă de gaz, oprindu-se până la urmă în curtea casei respective. Proprietarul casei de vizavi a auzit zgomotul produs de accident şi a venit la faţa locului, întrebându-l pe şofer dacă se simte bine. Arăriţei nu putea da însă multe răspunsuri, aflându-se în stare de ebrietate. Simţind miros puternic de gaz de la ţeava ruptă, martorul a scos cheia din contact pentru a evita producerea unei explozii, după care a sunat la 112. Între timp, din casă a ieşit şi proprietarul, care nu a mai putut decât să-şi pună mâinile în cap la vederea pagubelor.

Lui Arăriţei i s-a găsit o alcoolemie de 1,98‰. Magistraţii au luat în calcul în favoarea lui vârsta de 68 de ani, studiile superioare de inginerie, dar şi faptul că nu avea antecedente penale. Ca urmare, sentinţa a fost una uşoară, de 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa a fost atacată de Arăriţei, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.