Duminica, 1 Martie 2020

IT

iPhone scapă de breton peste doi ani. Până atunci, dispare iPhone mini

Apple lucrează la “ascunderea” sistemului Face ID sub ecran, ceea ce va elimina nevoia bretonului de deasupra ecranului, însă, utilizatorii mai au câţiva ani de aşteptat până ca noua tehnologie să ajungă pe piaţă. 2023 va fi anul în care iPhone-urile vor scăpa de breton, conform analistului Ming-Chi (...)

TikTok are peste 700 de milioane de utilizatori

TikTok a anunţat, în cadrul unui eveniment de advertising în care îşi prezenta noile formate de reclame, câţi utilizatori are la nivel global, o informaţie pe care a evitat să o facă publică până acum. În goana după monetizare, TikTok va lansa noi formate de reclame. Acestea s-au aflat în centrul (...)

Datele a jumătate de miliard de membri LinkedIn au fost scoase la vânzare

La doar câteva zile după ce datele a 533 de milioane de conturi de Facebook au fost postate online, a venit rândul ca aproximativ acelaşi număr de conturi LinkedIn să fie scoase la vânzare. Informaţiile a 500 de milioane de profiluri LinkedIn au fost scoase la vânzare, la fel ca în cazul incidentului în (...)

Care este cel mai nou intrat brand pe piaţa locală de smartphone-uri

Oppo este cel mai nou intrat brand pe piaţa locală de smartphone-uri şi dispozitive inteligente. Compania s-a lansat în România în plină pandemie, când piaţa era în cădere. Însă setea de tehnologie a românilor i-a ajutat pe reprezentanţii businessului să răzbească în criză şi să lupte (...)

Spotify îşi lansează propriul asistent pe bază de comenzi vocale

Platforma suedeză de streaming Spotify a început implementarea unei funcţii de control pe baza comenzilor vocale, similară asistenţilor digitali Siri, Alexa şi restul. “Hey, Spotify” este cea mai nouă comandă vocală pe care utilizatorii dispozitivelor mobile o pot folosi, însă, spre deosebire de comenzile (...)

WhatsApp lansează stickere pentru exprimarea sentimentelor cu privire la vaccinare

WhatsApp și Organizația Mondială a Sănătății au creat un parteneriat prin care aplicația va contribui la promovarea vaccinării anti-Covid, într-un mod creativ și amuzant pentru utilizatori. Concret, WhatsApp lansează o nouă serie de stickere pentru ca utilizatorii să-şi poată exprima sentimentele de bucurie, (...)

Will.i.am lansează masca Xupermask. Are căști ANC încorporate

Will.i.am lansează masca Xupermask. Noua mască a fost co-proiectată de omul din spatele costumelor spațiale SpaceX. Masca Xupermask este o mască de față HEPA cu căști ANC încorporate. Membrul Black Eyed Peas s-a asociat cu Honeywell pentru a crea o mască în valoare de 299 de dolari. Masca este creată (...)

Google Chrome introduce opțiunea de restore pentru grupuri de mai multe tab-uri

Recent, Google a introdus posibilitatea de a lua mai multe tab-uri  și de ale aduna în grupuri specifce, unde sunt tratate ca o singură unitate. Dar exsită șansa să inchizi accidental fix grupul acela cu vreo 20 de tab-uri în el, pe lângă tab-urile complet diferite care se odihneau leneșe în bara de Chrome. (...)

iPhone 13 va avea un notch mai mic, dar tot va avea

Au aparut primele informatii in care putem avea incredere. iPhone 13 nu va renunta la notch, insa acesta va fi o idee mai mic conform unor informatii din online. Apple trimite machete si/sau informatii referitoare la viitorul produs catre producatorii de accesorii. Acestia trebuia sa aiba din timp huse si accesorii pentru viitorul model, dar nu (...)

Mark Zuckerberg, şeful Facebook, foloseşte Signal. A renunţat la WhatsApp?

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, este unul dintre utilizatorii Signal, dar probabil nu a renunţat, încă, la WhatsApp. Hack-ul Facebook reieşit recent la iveală, prin care au fost expuse datele a peste jumătate de miliard de utilizatori, a scos la iveală o altă informaţie interesantă: Mark Zuckerberg are cont de Signal. Contul de (...)

Yahoo Answers se închide în mai puţin de o lună

Una dintre cele mai mari şi mai cunoscute platforme de Q&A, Yahoo Answers, îşi trăieşte ultimele zile, iar utilizatorii au la dispoziţie o perioadă limitată de timp pentru a-şi salva datele personale. Conform unui anunţ postat în deschiderea tuturor paginilor din cadrul Yahoo Answers, serviciul de Q&A îşi va (...)

Compania LG renunţă la fabricarea smartphone-urilor

Producătorul coreean LG a anunţat că renunţă să mai concureze pe piaţa smartphone-urilor, după ani la rând de pierderi. După ce, luni la rând, oficialii companiei au negat zvonurile despre o ieşire iminentă de pe piaţa smartphone-urilor, LG confirmă acum că renunţă să mai concureze pe extrem de agitata piaţă a (...)

IT

Facebook lansează două alternative la newsfeed-ul clasic

Aplicaţia Facebook le va oferi, în curând, utilizatorilor două fluxuri noi, pe lângă cel algoritmic: unul ordonat cronologic, altul compus din persoanele şi paginile favorite. Facebook a anunţat două noi feed-uri de conţinut pentru aplicaţia sa mobilă. Acestea se numesc Favorites (Favoriţi) şi Recents (Recente), (...)

YouTube a lansat un test privind ascunderea butonului „dislike”

YouTube, platformă video deţinută de Google, a anunţat marţi că a lansat „un mic experiment” pentru a testa diverse noi modele care nu afişează public numărul de aprecieri negative - „dislike” - primit de un videoclip. Această decizie a fost luată după ce reprezentanţii platformei au realizat că butonul cu (...)

Xiaomi a lansat un încărcător wireless pentru mai multe dispozitive

Noul încărcător wireless al chinezilor de la Xiaomi poate alimenta în paralel trei device-uri, fără a obliga utilizatorul la o plasare precisă a acestora. Una dintre problemele încărcătoarelor wireless este că dispozitivele puse la încărcat trebuie aliniate cu bobina interioară - în caz contrar, acestea nu (...)

Desktopurile virtuale din Windows 10 primesc fundaluri personalizate

Desktop-urile virtuale din Windows 10 sunt o caracteristică de utilizator cu putere subapreciată, oferindu-vă o modalitate de a grupa ferestrele în propriile spații pentru multitasking mai puternic. Acum, Microsoft adaugă fundaluri personalizate pentru desktop, permițându-vă să oferiți fiecărui desktop un tapet (...)

Apple, criticat de fani pentru un „defect” strecurat în designul iPhone 12

iPhone 12 este una dintre acele generații iPhone care aduce schimbări mai ample de design, ocazie pentru strecurarea unui „defect” care face telefoanele Apple să pară mai uzate decât sunt de fapt. Problemele apar în jurul camerei foto de pe spatele telefonului, marginea ornamentului înălțat destul de (...)

YouTube va putea analiza încălcarea drepturilor de autor în timp ce faci upload

Curând, încărcarea clipurilor video pentru distribuire pe YouTube va putea fi blocată chiar din timpul procesului de upload, dacă Google detectează conținut care contravine drepturilor de autor deținute de terți, sau alte încălcări ale regulilor de postare. Spre exemplu, dacă încerci să postezi conținut (...)

Noile telefoane ieftine de la Samsung au caracteristici care le fac remarcabile

Din 17 martie, Samsung are trei telefoane noi și ieftine. Sau cel puțin mai ieftine decât cele din seria Galaxy S21. Și, din fericire, ai caracteristici pe care le găseai până acum pe modele mai scumpe. Samsung a anunțat lansarea a trei noi modele: Galaxy A52, A52 5G și A72. Diferența dintre primele două nu stă doar (...)

Dacă ai un astfel de telefon, WhatsApp tocmai a devenit aproape imposibil de folosit

Odată cu actualizările din martie, WhatsApp a oprit suportul pentru anumite telefoane. A mai făcut asta și la 1 ianuarie. WhatsApp, în esență, e o aplicație simplă. Doar că, în ultimii ani, sub comanda Facebook, a fost extinsă să ofere tot felul de opțiuni de-a comunica cu cineva. Recent, WhatsApp a introdus și (...)

Utilizatorii Tinder vor putea verifica antecedentele

Utilizatorii Tinder vor putea verifica antecedentele. Opțiunea va fi disponibilă mai întâi în aplicația Tinder. Însă, probabil va apărea și în alte aplicații Match Group. Proprietarul aplicațiilor de întâlniri Tinder și Match a anunțat un nou parteneriat pentru siguranța (...)

Utilizatorii pot adăuga noi străzi în aplicația Hărți (Google Maps)

Utilizatorii pot adăuga noi străzi în aplicația Hărți. Google introduce noi modalități prin care utilizatorii pot contribui în aplicație. Google a anunțat trei noi modalități prin care utilizatorii pot completa informațiile din aplicația Hărți, astfel încât informațiile să fie mai exacte. Acest (...)

Facebook lansează versiunea Instagram Lite în peste 170 de ţări

Facebook a lansat miercuri versiunea ''lite'' a serviciului său de partajare de fotografii şi videoclipuri Instagram în peste 170 de ţări, destinată zonelor rurale şi comunităţilor izolate, care nu dispun de acces ultrarapid la internet. "Instagram Lite", care ocupă doar 2MB (comparativ cu 30 MB (...)

Page generated in 0.038 seconds.