La Spitalul "Sf. Spiridon", numărul operaţiilor s-a redus şi la o treime

La Spitalul "Sf. Spiridon", media zilnică a pacienţilor depistaţi pozitiv la prezentare este de 10%. Mai exact dintre cei peste 200 de pacienţi prezentaţi, 20 au infecţie cu SARS COV 2. Dat fiind numărul mare de noi cazuri raportate zilnic, conducerea spitalului a precizat că ia în calcul creşterea numărului de paturi destinate bolnavilor COVID-19 cu forme uşoare şi mediii de boală.

"La acest moment nu, dar dacă situaţia o va impune ne gândim. Avem Medicală I şi III în situaţia în care dacă se va impune acest lucru vom căuta soluţii ca aceste două clinici, a câte 50 de paturi fieare, să poată fi adaptate. Dar este doar luată în calcul", a spus Ioan Bîrliba, managerul spitalului. Pentru a da o mână de ajutor pacienţilor care necesită terapie intensivă, conducerea a dispus o serie de adaptări ale circuitelor cu avizul DSP şi cu acordul medicilor epidemiologi şi infecţionişti ai spitalului “Am făcut astfel încât să putem aduce în terapia intensivă un număr de nouă pacienţi. Atenţie, deci avem nouă paturi cu destinaţia de terapie intensivă. Nu am modificat structura spitalului, nu am modificat absolut nimic, ci am adăugat două saloane bine delimitate, cu protecţie specială, pentru pacienţii care au nevoie de terapie intensivă vizavi de starea lor de sănătate", a mai spus Ioan Bîrliba.

În acest moment, capacitatea spitalului este de 1.128 de paturi, dar legislaţia emisă în contextul pandemiei a făcut ca în spital să nu existe internaţi mai mult de 500 de pacienţi, predominante fiind categoriile cu patologie gastrointestinală şi cardiovasculară, urmate de cele chirurgicale. “Aici vin urgenţe majore, multiple, traumatisme, politraumatisme, care trebuie abordate ca şi când ar fi pozitive. Din această perspectivă, atât medicilor, cât şi personalului mediu sanitar sau nesanitar li s-au asigurat materiale de protecţie necesare. Dacă înainte făceam de la 50 la 60 operaţii chirurgicale pe zi, numărul acestora s-a redus la 20 de operaţii şi privesc direct operaţiile salvatoare de viaţă", a adăugat Ioan Bîrliba. 

 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.