Lewis Hamilton va primi de Anul Nou titlul de cavaler al Imperiului Britanic

Pilotul Lewis Hamilton va primi titlul de cavaler al Imperiului Britanic, după ce a câştigat a şaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1.

Pentru a figura pe lista persoanelor care vor fi decorate de Anul Nou de Regina Elisabeta a II-a, comisia care face propunerile a trebuit să stabilească faptul că afacerile pilotului britanic sunt legale.

Hamilton a fost vizat de o anchetă după ce şi-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un paradis fiscal. Făcând acest lucru, el a economisit 3,3 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro) din taxele pe care trebuia să le plătească pentru avionul cumpărat cu 16,5 milioane de lire sterline (18,5 milioane de euro).

Pentru a fi făcut cavaler, Hamilton trebuie să fie trecut pe o listă ce îi este înaintată Reginei Elisabeta a II-a spre aprobare de către premierul Marii Britanii, în urma unor propuneri venite de la persoane fizice, organizaţii sau instituţii guvernamentale. Aceste onoruri se acordă de două ori pe an, de ziua reginei şi de Anul Nou.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.