LIVETEXT: POLITEHNICA IAȘI - FC ARGEȘ 1-1, REZULTAT FINAL

Meci în etapa a XI-a a Ligii I de fotbal

85- Onea înceacă de două ori poarta din lovituri libere de la distanță

80 - Zajmovic finallizează jalnic o centrare a lui Onea

79 - trei cornere consecutive la poarta lui Axinte

77-Zajmovic încearcă poarta de la distanță

67 -Bravo, Frăsinescu: fundașul ieșean a faultat fără minge  pe Maric în careul piteștean, și a primit cartonaș roșu direct.

1-1, min: 61: centrare a lui Tofan la bara a doua, reia cu capul (și cu pământul) Malele în plasă

57 - Blejdea ocazie de egalare, trimite cu capul în Axinte

55-o lovitură liberă executată de pe dreapta de Passaglia, mingea este deviată în brațele lui Micle.

50 -un atac prelungit al ieșenilor se încheie cu un șut prin surprindere al lui Popadiuc în transversalră

1-0 la pauză, repriză nespectaculoasă, marcată de ploaie

42 - Cristea reia din centrarea lui Passaglia pe lângă poartă

1-0, min. 40: Cristea îl surprinde pe portarul argeșean cu un șut pe jos, de la 16 metri, la colțul scurt

32 - din corner, Cristea reia de puțin pe lână poartă

31: Onea execută o lovitură liberă de la 25 de metri sub transversală, se întinde Micle și respinge în corner

26 - șut din afara careului Grecu, respinge în față Axinte, deviază în corner Bușu.

21-dintr-o aruncare de la margine,mingea ajunge într-o poziție periculoasă pentru Poli, Onea deviază în corner

17-o neatenție a lui Breeveld se soldează cu o ocazie argeșeană, Mediop trage pe lângă poartă

Ieșenii atacă cu predilecție pe flancul drept unde fundașul Onea arată o vervă deosebită.Posesia este clar în favoarea Politehnicii

.....

Echipele de start

Poli: Axinte – Onea, Frăsinescu, Baxevanos, Buşu – Vanzo (75-De Iriondo), Breeveld, Passaglia – Popadiuc (65 - Platini), A. Cristea (75 - Zajmovic), Calcan. Antrenor: Daniel Pancu

Argeş: Micle Tofan, Leca, Maric,  Muşat – Drăghici (46 -  Blejdea) , Meza-Colli, Şerban, Grecu (59-Mirică; 89 - Honciu) – Malele, Mediop (46 - Deslandes). Antrenor: Ionuț Moșteanu

Arbitri: Lucian Rusandru – Ovidiu Artene, Cosmin Vatamanu

Cartonașe galbene: Vanzo, Cristea, Bușu, Platini, Onea /  Malele, Tofan, Blejdea, Mușat

Cartonaș roșu:Frăsinescu (67)

LIVETEXT REALIZAT DE ”ZIARUL DE IAȘI”

 

Politehnica Iaşi are astăzi posibilitatea de a mai aduce o rază de soare în inimile suporterilor săi. După cinci eşecuri consecutive suferite în ultima perioadă, patru pe teren şi unul la masa verde, generat de căderea instalaţiei de iluminat nocturn la partida cu Viitorul, din Copou, într-un moment în care Iaşi conducea cu 2-1, formaţia pregătită de Daniel Pancu se află în faţa unui duel cu un adversar de acelaşi calibru, FC Argeş. Revenită în vară în elită, echipa care a dat nume sonore ale fotbalului românesc, ca Dobrin sau Mutu, a avut un start ratat de campionat, cu un singur punct obţinut în şase runde. Seria neagră a generat demiterea antrenorului Ionuţ Badea, cu care s-a reuşit promovarea, la începutul lunii trecute. Păstrarea pe bancă a “secundului” Ionuţ Moşteanu, care a lucrat o perioadă şi în Copou, în 2013, a adus schimbarea la faţă a argeşenilor. Având şi şansă, FCArgeş a strâns şapte puncte în ultimele patru runde, în care a suferit un singur eşec, contra CFR Cluj, etapa trecută. Drept urmare, piteştenii au ajuns în coasta Iaşului, care, după un start peste aşteptări ţinând cont de context, cu nouă puncte în primele cinci runde, s-a stins apoi. Iar faptul că oaspeţii contează pe mulţi jucători rutinaţi, pornind de la autohtonii Prepeliţă, Gabi Matei, Muşat ori Leca şi terminând cu ultimii străini achiziţionaţi, ex-dinamoviştii Palic şi Maric, este un alt aspect care nu trebuie trecut cu vederea.

Totuşi, pe hârtie, Poli porneşte favorită, aşa cum recunoştea şi Pancu, antrenorul fiind conştient că acest lucru, dar şi evoluţia modestă de la Voluntari, obligă şi generează presiune. Tehnicianul s-a arătat însă optimist că echipa va găsi resurse de regenerare şi va bifa succesul atât de dorit, mai ales că starea de spirit a fost bună în ultimele zile. În plus, jucătorii ieşeni, care nu au încasat niciun salariu în actualul sezon, au şi o primă de victorie promisă, de 300 de euro.

Gazdele nu pot conta astăzi pe Mihalache, care este suspendat. Un alt jucător de bază, Breeveld, care a ratat mai multe antrenamente invocând motive medicale a urcat în grupa “incerţilor” după ce s-a simţit joi mai bine. Cu semnul întrebării este şi prezenţa pe teren a lui Platini, care a lipsit mult timp din Copou, fiind plecat la naţionala ţării sale, Insula Capului Verde.

În schimb, Andrei Cristea este anunţat titular şi va bifa, aproape sigur, meciul 400 în Liga I, după ce securea războiului dintre el şi antrenor, care nu a făcut altceva decât să dea motive de satisfacţie celor care sapă la fundaţia şubredă a Politehnicii, a fost îngropată.

 

foto vanzo: www.politehnicaiasi.ro

 

 

 

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.