Duminica, 1 Martie 2020

LOCAL

9.692 de ieșeni au fost infectați până astăzi. Care este situația la zi în județ

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 27 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 9692 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 201 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3811 au fost externate (cu 42 de persoane (...)

Alexandru Muraru este noul deputat PNL Iași (P)

Universitarul Alexandru Muraru, prim-vicepreședinte PNL Iași, a devenit astăzi deputat în Parlamentul României. Alexandru Muraru a depus jurământul „față de țară și popor” la ora 10.30 în fața plenului Camerei Deputaților întrunită în ședință solemnă.  „Jur credință (...)

Cauza accidentului ciudat de la Războieni, elucidată. “Aveau peste 100 la oră”

Iniţial, s-a presupus că unul dintre şoferi a adormit la volan şi a ajuns pe contrasens. După cercetări, Poliţia a precizat ieri că, de fapt, unul dintre şoferi a depăşit în curbă pe linia continuă.   Accidentul de duminică seara de la Războieni ar fi avut loc din cauza grabei unui şofer, care a încercat să (...)

Primele victime ale ciupercilor din acest sezon: o familie întreagă la spital

Sezon bogat la ciuperci de pădure anul acesta, în apropierea pieţelor trotuarele fiind de altfel pline de comercianţi ambulaţi care vând „bureţi” la preţuri avantajoase.  Medicii atrag însă atenţia asupra pericolului mare pentru consumatori, mai ales dacă aceştia nu cunosc produsele. De altfel, la (...)

Grădina Botanică s-a deschis, dar pandemia ţine serele închise

Mii de crizanteme, tufănele, aranjamente de varză decorativă şi alte soiuri de plante şi seminţe au putut fi observate din nou, începând de duminică, la Grădina Botanică, la expoziţia anuală de flori de toamnă, deschisă până pe 15 noiembrie. Deşi au muncit de mai bine de o lună la pregătirea aranjamentelor (...)

Permis anulat: şofer din Holboca prins beat la volan în Tătăraşi

Un ieşean din Holboca s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat băut la volan, în trafic. Acesta a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate probe de sânge.  “La data de 25 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 PoliţieTătăraşi au depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Holboca, în (...)

Un “norvegian” a intrat în Podu Iloaiei cu maşina şi a ieşit pe jos

Un cetăţean moldovean care a intrat în România cu numere de Norvegia la maşină a trebuit să meargă pe jos mai departe, după ce a fost oprit de Poliţie. Oamenii legii au stabilit că autoturismul fusese radiat din circulaţie.  “La data de 25 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au oprit pentru (...)

LOCAL

Ciolacu susţine că PNL a votat cu Florin Iordache ca apoi să poată face scandal

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că probabil "foarte mulţi" dintre parlamentarii PNL au votat pentru Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ pentru ca apoi "să facă scandal" referitor la persoana propusă de PSD la această instituţie. "Posibil foarte mulţi membri ai PNL să fi votat cu (...)

Oficiali OMS: Europa trebuie "să accelereze serios" lupta contra Covid-19

Europa trebuie "să accelereze serios" lupta împotriva coronavirusului dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii rămâne optimistă în privinţa faptului că ţările europene nu vor fi nevoite să intre în blocaje naţionale, au spus, luni, oficialii OMS. "Suntem încă optimişti că ţările nu vor (...)

Focarele de COVID de la Iaşi, tot mai mari. Se deschide secţia de ATI la Lețcani

Potrivit datelor raportate, după zile în care curba privind numărul de noi cazuri a urcat îngrijorător, pentru Iaşi, şi mai ales pentru reţeua sanitară, weekendul a fost mai relaxant. Cel puţin aparent, pentru că la sfârşit de săptămână se fac mult mai puţine teste. Numeric, Iaşul a coborât, atât (...)

Prins beat la volan în două zile consecutive. În prima i se reținuse permisul

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au deschis un dosar penal pe numele unui individ de 54 de ani din comuna Aroneanu care este acuzat de conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi refuz prelevare probe biologice. Individul a fost depistat prima dată de poliţişti pe 21 octombrie, în (...)

Muzeu nou în Centru, în subsolul Palatului mitropolitan. Lucrări dificile

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei mai pregăteşte un proiect major de infrastructură în zona Ansamblului Mitropolitan, după cel finalizat în urmă cu câţiva ani. Este vorba despre restaurarea şi consolidarea Palatului mitropolitan, care include inclusiv realiza­rea unui muzeu în hrubele din subsolul acestuia. (...)

La plecarea lui Maricel Popa se fac ultimii 2 km din drumul spre Ţibăneşti

Pentru 3,51 milioane de lei, firma nemţeană Danlin XXL va asfalta cei 2,4 km din drumul judeţean 248A rămaşi de executat după oprirea bruscă a lucrărilor în toamna lui 2016 de către preşedintele CJ de atunci, Maricel Popa. Contractul dintre Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor şi societatea menţionată (...)

COVID a lovit puternic o firmă din Iași. 23 de angajați s-au infectat

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a doua focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel: 1. SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAȘI - 23 salariați Măsuri: Cazurile confirmate simptomatice sunt izolate în spital suport Covid, iar asimptomaticii și contacții direcți sunt monitorizați la domiciliu (...)

IMAGINI: Flori de toamnă în grădina botanică. Expoziția s-a deschis

Una dintre cele mai aşteptate expoziţii din acest an de la Grădina Botanică „Anastasie Fătu“ din Iaşi şi-a deschis oficial porţile. Sub numele „Flori de toamnă“, aceasta găzduieşte unele dintre cele mai spectaculoase aranjamente florale de crizanteme din ţară. Sunt expuse 209 soiuri de tufănele, dintre care (...)

3.855 cazuri noi și 73 de decese după 19.292 de teste efectuate în 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau (...)

Page generated in 0.1716 seconds.