Duminica, 1 Martie 2020

LOCAL

Ce autoturisme noi au achiziționat ieșenii în primul trimestru al acestui an. Ford conduce detașat topul celor mai vândute mașini de import la începutul acestui an (P)

Piața auto națională a scăzut în primele trei luni cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar piața auto ieșeană a scăzut cu 33%, contractându-se cu o treime față de anul 2020. La Iași, cele mai mari vânzări, pe lângă brandul autohton Dacia, au fost înregistrate de marca Ford. Evoluția (...)

Scrisoare deschisă către prim-ministrul Florin Cîțu (P)

Domnule prim ministru al României, cât timp mai aveți de gând să experimentați pe sănătatea românilor? Vă mai ajung scuzele? Nu credeți că e suficient tot ceea ce ați făcut până acum pentru sistemul de sănătate din România? Nu vă pune pe gânduri că oamenii mor cu zile în mandatul (...)

Tehnologia RMN 3 Tesla – avantajele pacienților la Arcadia (P)

Prof. Dr. Dragoș Negru, medic primar Radiologie și Imagistică medicală, coordonatorul Centrelor de Imagistică Medicală Arcadia, explică care sunt avantajele tehnologiei RMN 3 Tesla și cât de importantă este monitorizarea imagistică a pacienților, mai ales în contextul pandemic pe care îl traversăm. Cât de (...)

4 hectare de zone verzi și de promenadă vor răsări aproape de centrul Iașului! (P)

Pe lângă multiplele calități pe care le are, Iașul are și destule probleme, poluarea fiind una dintre cele mai mari. Restanțele celui de-al doilea oraș al țării la capitolul amintit sunt generate și de traficul aglomerat, dar și de problemele majore existente la capitolul spații verzi. Cifrele sunt elocvente pentru a reliefa (...)

16 permise reţinute la o razie: 5 la calea ferată

Un şofer a rămas fără permis 90 de zile după ce a forţat traversarea căii ferate în timp ce se apropia trenul, ignorând semnalele acustice şi barierele care coborau. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost şi amendat. Oamenii legii au făcut alaltăieri razii la mai multe treceri de cale ferată pentru a preveni (...)

Ridicol: Chirica dă ca exemplu de urmat la nivel naţional negocierile lui cu USR

Colaborarea locală dintre PNL şi USRPLUS a ajuns să fie un exemplu de urmat pentru guvernarea centrală. Cel puţin aşa susţine primarul Mihai Chirica. În acelaşi timp, edilul a spus despre demiterea lui Vlad Voiculescu că a fost o măsură corectă luată de prim-ministrul Florin Cîţu. „Eu aş vrea să dau exemplu (...)

PUZ-uri puse în dezbatere de Primărie, după o pauză de aproape un an

Primăria reia dezbaterile publice în cazul planurilor urbanistice zonale propuse de persoane particulare. Instituţia a publicat ieri trei anunţuri în acest sens, în condiţiile în care ultimele datau din vara anului trecut. Dezbaterile sunt programate în zilele de 4, 5 şi 6 mai, în total fiind vorba despre (...)

Fugar de puşcărie prins pe uliţele din Dolheşti

Un bărbat care fugea de condamnare a fost identificat de poliţişti pe drumurile din Dolheşti. Acesta a fost condamnat la trei ani şi opt luni de puşcărie de către judecătorii din Răducăneni, dar nu s-a prezentat pentru a-şi ispăşi pedeapsa.  În urma “peripeţiilor” sale, bărbatul a fost trimis după gratii (...)

Băgat în arest după ce a dat foc la două containere de gunoi

Un „piroman” din Iaşi a fost identificat de către poliţişti după ce a dat foc la două containere de gunoi. Bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost reţinut în Arestul IPJ şi este cercetat pentru distrugere.  “La data de 14 aprilie, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat de 42 (...)

Permis anulat unei tinere, după ce a fost prinsă la volan după ora 22

O şoferiţă a fost prinsă de poliţişti în timp ce conducea băută pe străzile din Iaşi. Femeia a fost testată alcoolscopic, apoi a fost transportată la spital pentru a i se preleva probe din sânge. De asemenea, pe lângă reţinerea permisului în vederea anulării şi sancţiunea rutieră aferentă, aceasta a fost (...)

Edward Iordănescu: Dedic acest trofeu părinţilor mei

Antrenorul Edward Iordănescu a dedicat al doilea trofeu al Superucupei României câştigat cu CFR Cluj părinţilor lui şi familiei sale. "Nu a fost uşor, cu toate că ne-am creat multe ocazii, cred că din primul minut până în ultimul am arătat că ne dorim să marcăm şi să câştigăm. Am tratat serios (...)

Admitere, cercetare și activitate didactică la TUIAȘI (P)

Anul acesta viitorul student are posibilitatea să se înscrie, cu o singură taxă și un singur dosar, la mai multe facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, în ordinea preferințelor, urmând ca, în funcție de media de admitere și de opțiuni, să fie declarat admis la una dintre (...)

LOCAL

Iașul a urcat brusc în TOP pe locul 4. 168 de cazuri noi de COVID

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.852 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. La Iași au fost 168 cazuri noi, mai puține decât în București (889), (...)

Nu aţi plătit amenzile pandemice? Nici să nu le mai plătiţi!

Ieşenii pot scăpa de amenzile date în perioada stării de urgenţă câtă vreme acestea nu au apucat să fie plătite. Este concluzia la care au ajuns magistraţii Judecătoriei în cursul analizei unuia dintre numeroasele cazuri de contestare a amenzii în instanţă. Ieşeanul nu-şi va recupera însă banii (...)

Hoţ din magazine, în arest

Un hoţ din magazine a fost prins şi băgat în arest.  “La data de 12 aprilie, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 (Gară, n.r.) au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 37 de ani, cercetat pentru comiterea a două fapte de furt calificat şi a unei fapte de furt. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a (...)

Licitaţie pentru modernizarea drumurilor de pe şes Bahlui din spatele Metro

Pentru drumurile de pe şes Bahlui din zona Antibiotice - ERA, Primăria Miroslava va organiza o altă licitaţie.   Şase ofertanţi s-au înscris la licitaţia pentru modernizarea reţelei de drumuri din Parcul Industrial I Miroslava. Autoritatea locală a estimat o sumă de 8,4 milioane lei, fără TVA, pentru reabilitarea a opt (...)

Monedă extrem de rară, din timpul lui Ioan Vodă cel Viteaz, găsită la arat

Bărbatul se interesa de valoarea ei, probabil în vederea vânzării, pe internet n poliţiştii l-au convins să o predea n a ajuns la Palatul Culturii.   O monedă rară şi veche care putea ajunge pe piaţa neagră a ajuns în cele din urmă la muzeu, după intervenţia poliţiştilor. Moneda fusese găsită de un (...)

Consultare publică: blocuri cu până la 14 etaje în Centru, lângă SRI

Un proiect urbanistic de amploare din centrul Iaşului a ajuns în faza de consultare publică. Este vorba despre complexul de birouri propus de firma TVI Construct în vecinătatea sediului SRI. Compania propune un ansamblu de clădiri cu înălţimi variabile şi un regim cu trei niveluri în subteran, parter, mezanin şi (...)

Page generated in 0.0656 seconds.