Duminica, 1 Martie 2020

LOCAL

Mai avem de așteptat implementarea sistemului de e-ticketing. Faza de studiu

O firmă din Bucureşti va elabora un nou studiu tehnic la sistemul integrat de e-ticketing pentru transportul public. În acest sens, potrivit informaţiilor disponibile în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP), Primăria Iaşi va încheia un contract cu Urban Scope SRL pentru o sumă de 130.000 lei. „Soluţia (...)

Pedeapsa unui asistent medical beat care a şicanat în trafic o ambulanţă

Un asistent medical a fost condamnat pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce a şicanat în trafic o ambulanţă şi a provocat un scandal public. Asistentul şi-a recunoscut vina, magistraţii Judecătoriei decizând aplicarea unei pedepse cu suspendare. Incidentul în care a fost implicat Petru Pascariu a (...)

Autoscara cu greu a ajuns la un incendiu în Nicolina din cauza mașinilor parcate

În jurul orei 08.30 a fost anunțat un incendiu de apartament în municipiul Iași, cartierul Niciolina. La interventie s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscara de salvare de la înălțime și un echipaj medical de la SAJ Iași. Pompierii militari au evacuat 12 adulți și 3 copii, 4 persoane (...)

Recunoașteți zona? Fotografia a fost surprinsă în Iași în anul 1962

Recunoașteți zona? Fotografia a fost surprinsă în Iași în anul 1962. Imaginea a fost postată de Geta Roca pe grupul de Facebook TĂTĂRAȘI. În fotografie se vede zona Bucșinescu. În dreapta este bulevardul Tudor Vladimirescu ce duce spre Podul de Fier. În față este strada care urcă spre (...)

2.268 de mașini verificate de RAR la Iași. Peste jumătate aveau neconformități

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. Cele mai (...)

FOTO: Forfotă pe șantierul de la Palas Campus. Cum arată acum zona

Pe șantierul de la Palas Campus, în preajma străzii Sfântul Andrei, este forfotă. Clădirile deja s-au înălțat și se lucrează la foc continuu. Zona este de nerecunoscut. Lucrările au început pe 8 iulie 2020 și urmează să fie încheiate în 2022. Vedeți care este stadiul actual al (...)

LOCAL

141 de cazuri noi de COVID la Iași. Județul este pe locul 7 în țară

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. La Iași au fost 141 cazuri noi, mai puține decât în București (...)

FOTO: Hoți prinși scotocind în containerele cu haine donate din Alexandru

Doi indivizi au fost surprinși de trecători scoțând hainele donate de ieșeni în containerele amplasate de Salubris. Hoții nu au părut deloc deranjați de atenționările acestora. Unul dintre hoți era ținut de celălalt cu capul în jos în container, iar cel din interior scotea prin fantă tot ce găsea. (...)

Beatrice Rancea află abia luni dacă scapă de controlul judiciar

Pronunțarea în urma contestației la controlul judiciar formulată de Beatrice Rancea a fost amânată. Judecarea se va face pe 8 martie, luni. Ea a contestat controlul judiciar, axându-se însă doar pe dispoziţiile referitoare la domiciliu. Dacă plângerea sa va fi acceptată, ea va putea părăsi locuinţa din (...)

Cazinoul din apropierea Gării Iași, devastat de un individ nervos (UPDATE)

Un individ a pătuns vineri dimineață în cazinoul de pe strada Gării din Iași, a luat un scaun și a început să spargă tot ce i-a ieșit în cale, conform unor surse. Polițiștii au fost chemați de urgență. Aceștia l-au imobilizat pe agresor. Asupra sa a fost găsit un cuțit. Nu se știe deocamdată ce (...)

17 persoane reținute în urma descinderilor la traficanții de droguri din Iași

În urma perchezițiilor care au avut loc joi în Iași la traficanții de droguri, 22 de persoane au fost duse la audieri. Dintre acestea, 17 au fost reținute pentru 24 de ore, iar două au fost puse sub control judiciar. Rețeaua aducea droguri din străinătate și le vindea în tot municipiul Iași, dar clienții principali (...)

Spectacol special de 8 martie al Ansamblului CJ Iași

De Ziua Internațională a Femeii, Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași va oferi un cadou inedit domnișoarelor și doamnelor. Ansamblul va susține un spectacol, ”Astăzi, de ziua ta”, care va avea un program special, dedicat zilei de 8 martie, cu romanțe, momente de (...)

Razie cu amenzi de 15.000 de lei la Tg.Frumos

O tânără a fost prinsă cu ţigări de contrabandă de către poliţiştii ieşeni, iar pe numele ei a fost deschis un dosar penal. Oamenii legii au verificat mai multe magazine, maşini şi persoane de pe raza localităţii Târgu Frumos.  După razia poliţiştilor au fost date 39 de amenzi în valoare de 14.835 de lei. (...)

Page generated in 0.0555 seconds.