Duminica, 1 Martie 2020

LOCAL

COVID la Iași: 574 decese, 75877 persoane vaccinate, sute de paturi libere

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 23 februarie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 33117 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 83 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7585 au fost externate (cu 27 (...)

Ateliere de mărțișoare la Palatul Culturii din Iași. Cum puteți participa

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe - continuă seria Atelierelor DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ, cu o temă dedicată unuia dintre cele mai îndrăgite simboluri ale primăverii: Mărțișorul. Adresate copiilor (...)

Apă cu presiune scăzută sau oprită în mai multe cartiere din Iași timp de o zi

În scopul montării unui debitmetru pe firul II al aducțiunii Iași - Timișești, la intrarea în Stația de pompare a apei potabile Păcurari, de miercuri 24 februarie 2021, ora 7.00, până joi 25 februarie 2021, ora estimată 7.00, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută în mai multe cartiere. Vor fi (...)

Bunurile falimentarei RAGCL Paşcani sunt scoase la licitaţie

Lichidatorul judiciar al Regiei Autonome de Gospodărie Comunală şi Locativă (RAGCL) Paşcani încearcă să vândă luna viitoare activele producătorului şi furnizorului de apă caldă şi căldură. RAGCL Paşcani a intrat oficial în faliment la mijlocul lunii ianuarie a anului trecut, după ce a acumulat datorii de aproape (...)

Doar 43 de cazuri noi raportate la Iași. Totuși, suntem pe locul 10 în țară

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.634 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. La Iași au fost 43 de cazuri noi, județul fiind pe locul al zecelea în (...)

Ansamblul CJ Iași - două spectacole deosebite la Casa Studenților

Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași va susține două spectacole în această săptămână, la Casa de Cultură a Studenților (CCS) Iași. Miercuri, 24 februarie, de la ora 18:00, Ansamblul propune publicului să sărbătorească într-un mod tradițional iubirea, (...)

FOTO: Spargere la „păcănele”: hoţul a scăpat jumătate din pradă pe jos

Acesta a reuşit să fure din caseta de valori circa 60.000 de lei, din cei 130.000 aflaţi înăuntru. Pe restul i-a scăpat pe jos, din pricina grabei. Câteva aspecte i-au pus pe gânduri pe anchetatori, acestea indicând un jaf diferit de cele clasice. Spargere ca în filme la o sală de păcănele din Nicolina. (...)

LOCAL

Dezbatere. Ce vor ieşenii de la bugetul local pe 2021? Ce au vrut şi până acum!

După ce a anunţat că, anul trecut, în conturile primăriei ieşene au intrat 165 de milioane de lei din fondurile nerambursabile folosite pentru proiectele în curs de realizare, primarul Mihai Chirica a spus că, la sfârşitul anului în curs, totalul va fi de aproximativ 200 de milioane, iar la finalul lui 2023, de trei (...)

În cinci luni de la alegeri, s-a schimbat o treime din efectivul CJ Iași

Predare de ştafetă în Consiliul Judeţean. Consilierul judeţean Liviu Bulgaru a renunţat la mandat din motive personale. În şedinţa de plen programată pentru miercuri, consilierii vor declara mandatul vacant. În locul lui Liviu Bulgaru va veni colegul său de partid Gabriel Pristăviţa. Bulgaru este al 12-lea ales de (...)

O băută amicală după serviciu, între colegi, a distrus două familii

Un bărbat a rămas cu sănătatea distrusă, un altul va sta ani buni la închisoare. La doar 19 ani, un tânăr îşi va face debutul în viaţă cu o pedeapsă pentru tentativă de omor. Acesta şi-a bătut un consătean aproape până să-l omoare. Doar faptul că victima sa a avut zile a făcut ca Marian Condur să (...)

Dosar penal pentru doctoriţa ginecolog prinsă beată la volan în Galata

A fost depistată după o tamponare în Galata. Doctoriţa ginecolog Theodora R., cea care a condus alaltăseară beată pe străzile din Galata şi a tamponat o altă maşină de pe contrasens, s-a ales cu dosar penal. În urma accidentului nu au existat victime, ci doar pagube materiale. Şoferiţa a fost testată alcoolscopic şi (...)

Şofer cu acte măsluite, autor al unui accident cu victime reale

În plus, pe lângă dosarul penal, el a fost amendat pentru că nu se afla în carantină. Un „şofer“ cu acte măsluite a provocat un accident cu victime. În urma verificărilor, poliţiştii au aflat că şoferul are 26 de ani şi avea un permis de conducere italian care era fals. Pe numele acestuia s-a deschis (...)

A plecat la ceruri un îndrăgit medic de la „Socola“: Lăcrămioara Fărcăşel

Medicul psihiatru Lăcrămioara Fărcăşel punea un mare accent pe credinţa în Dumnezeu în tratamente. Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi au anunţat ieri, 18 februarie 2021, că medicul psihiatru Lăcrămioara Fărcăşel s-a stins din viaţă. „Doctor, mamă, soţie, dar mai ales un (...)

Jefuit de telefonul scump din buzunar în centrul Iaşului, ziua în amiaza mare

Un tânăr de 22 de ani a furat telefonul unui ieşean chiar în mijlocul oraşului, ziua mare. Băiatul a profitat de un moment de neatenţie şi a şterpelit telefonul din buzunar, după care s-a făcut nevăzut. “Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat şi condus la cercetări un tânăr (...)

Tânăr ce trebuia să stea carantinat, prins la cerşit la gara Pașcani

Un bărbat de 30 de ani din Paşcani a fost sancţionat pentru că nu a respectat perioada de carantinare. Acesta a fost găsit de poliţişti pe strada Gării, când cerşea şi nu purta masca de protecţie. “La data de 16 februarie, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Paşcani au depistat pe strada Gării, din municipiul (...)

Ieşence prinse dosind caserole de carne și pungi de cafea din supermarket

Trei femei au încercat să fure caserole cu carne dintr-un supermarket din Iaşi. Hoaţele au fost “înhăţate” rapid de poliţişti şi acuzate de tentativă de furt calificat. Asupra lor au fost găsite patru caserole cu carne şi două pachete de cafea. “La data de 16 februarie, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie (...)

Premieră la Iaşi: reprezentanţi de vârf ai societăţii civile în noul ATOP

În acest organism au fost cooptaţi liderul „Asociaţiei Moldova Vrea Autostradă“, preşedintele APTA şi coordonatorul Serviciului Voluntar de Ambulanţă. Ieri a început un nou mandat al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), comisie cu rol consultativ în cadrul căreia se reunesc reprezentanţii (...)

Page generated in 0.0571 seconds.