Luni, Marea Britanie va atinge imunitatea de grup, estimează cercetătorii UCL

Marea Britanie va atinge, luni, imunitatea de grup, potrivit unei estimări a cercetătorilor din cadrul Universității College London (UCL).

Potrivit UCL, până pe 12 aprilie, 73,4% din cetățeni vor fi imunizati, fie că au trecut deja prin boală sau au fost vaccinați, potrivit The Telegraph. Aceste date sunt, însă, în contrast puternic cu studiul lansat de Imperial College care sugerează că doar 34% de persoane au fost imunizate până la sfârșitul lunii martie.

Săptămâna trecuă, autoritățile au estimat că până la finalul lunii martie, 54% din populația din Marea Britanie a dezvoltat deja anticorpi. Până în prezent, încă 7,1 milioane de persoane au mai fost vaccinate, iar 100.000 au cotractat virusul.

Se ia în considerare și faptul că 1 din 10 persoane are, de asemenea, o anumită imunitate înnăscută prin infecții cu alte coronavirusuri, în timp ce alții sunt imunidatorită prezenței celulelor T în organismul lor.

“Când luăm în considerare eficacitatea vaccinării în ceea ce privește imunitatea, acest lucru - conform studiului - înseamnă că aproximativ 70% din populație este imună. Acest lucru este aproape de pragul de imunitate colectivă".

Aflați amănunte de pe observatornews.ro.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.