Mădălin Hodor: “Când nu ai o problema cu ceea ce omagiezi”

Dacă tot, iată, s-a oprit ninsoarea şi sunt semne de primăvară afară, haideţi să începem astăzi cu o postare faină, de binedispunere, a istoricului şi cercetătorului CNSAS Mădălin Hodor de la Bucureşti, despre premarele de Iaşi Mihai Chirica. 

De altfel, este vorba de două ipostaze cu acesta în prim plan, oarecum apropiate ca timp, una în care pozează în mare filosemit, şi o alta în care se afişează în exact contrariul, dezvelind statuia unui fost premier care a dat cele mai antisemite legi româneşti, ce au dus la numeroase crime.

Bun, dar nu istorie voiam noi să facem azi aicea, ci mai bine olecuţă de psihologie, dacă nu chiar psihiatrie: oare e nevoie de terapie ludică prin desen, sau musai pastile?

Cuplul Alexe&Chirica a rămas tot pe lista neagră. Ştiţi voi de ce...

Numirea unui nou om în guvern alaltăieri, ca secretar general la ministerul Agriculturii, cică ar fi trezit în unii liberali ieşeni sentimente dătătoare de speranţă: oare să fi reintrat Alexe în graţiile şefilor de la Guvern şi ale lui Florin Cîţu, încât putem spera la mai mult? Nu, băbăeţ, staţi liniştiţi la locurile voastre, că nu a intrat niciun ieşean în nicio graţie acolo: sunt tot pe lista neagră, iar Cîţu în continuare face ca trenul când aude de Iaşi, de Alexe sau de Chirica. Că de-aia l-a şi numit aşa greu pe ieşeanul Bulgaru la Agricultură, unde spuneam mai sus.

sta, aşa, ca să ştiţi: la numirea asta s-a pus umărul mai de sus, nu de aici de jos. Mai de sus în partid, adicătelea de la Bucale. Şi mai de sus şi pe hartă, adicătelea de la Bucovina, bat-o vina...

Gata, am înfrânt?

Printre liberalii mai informaţi se vorbeşte de vreo două zile că mica relaxare de după 1 iunie ar avea mai multe legături cu alegerile interne din PNL, ce vor avea loc spre sfârşitul verii, şi mai puţine cu bucuria şoşocilor de pe tot cuprinsul patriei.

Mai concret, se spune că în acest mod premierul încearcă să forţeze prin vară un anunţ de genul: gata, am învins! Oamenii lui mai au însă o problemă: cum să facă să nu-şi asume implementarea sistemului paşaport covid, ci s-o pună în braţe la privaţi, drept cadou de sezon?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.