Mai avem de așteptat implementarea sistemului de e-ticketing. Faza de studiu

O firmă din Bucureşti va elabora un nou studiu tehnic la sistemul integrat de e-ticketing pentru transportul public. În acest sens, potrivit informaţiilor disponibile în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP), Primăria Iaşi va încheia un contract cu Urban Scope SRL pentru o sumă de 130.000 lei.

„Soluţia de e-ticketing proiectată va conţine toate elementele necesare pentru realizarea unui sistem sigur de taxare şi monitorizare a fluxurilor de călători în transportul public aşa cum se utilizează în majoritatea oraşelor europene“, se arată în descrierea ofertei bucureştene, conform SICAP.

Anul trecut, Primăria a semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională de Nord-Est (ADRNE) contractul de finanţare pentru introducerea sistemului de e-ticketing în transportul public. Proiectul este finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 şi are o valoare estimată de 12,6 milioane lei.

Unul dintre obiectivele proiectului vizează promovarea mobilităţii urbane durabile prin realizarea de investiţii cu caracter integrat în infrastructura de transport public urban. Printre altele, proiectul prevede echiparea mijloacelor de transport în comun cu tehnologii moderne, precum: validatoare duale pentru carduri contactless şi bilete pe hârtie, instalarea şi integrarea de sisteme de numărăre a călătorilor şi calculatoare de bord aferente acestora.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni, iar scopul general vizează îmbunătăţirea infrastructurii de transport şi crearea de noi facilităţi pentru utilizatorii transportului public.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.