Marș în semn de protest cu utilaje agricole, miercuri, la Iași

Un marș în semn de protest cu utilaje agricole va avea loc miercuri la Iași. Redăm comunicatul oficial mai jos.

"Miercuri, 07.04.2021, începând cu ora 14:00, noi, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI vom organiza un marș cu utilaje agricole în Municipiile Iași,Vaslui și Botoșani.

ITINERARIILE DE DESFĂȘURARE A MARȘULUI:

  1. IAȘI: VALEA LUPULUI – BULEVARDUL PACURARI – BULEVARDUL INDEPENDENȚEI – ANASTASIE PANU – INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IAȘI (STAȚIONARE 5 MINUTE)- SPLAI BAHLUI  – CANTA – VALEA LUPULUI.
  2. VASLUI: CRUCEA GĂRII ( str. Ștefan cel Mare) – BULEVARDUL TRAIAN- STR. ALECU DONICI- STR. NICOLAE BĂLCESCU- STR ȘTEFAN CEL MARE- PREFECTURA JUDEȚULUI VASLUI (STAȚIONARE 5 MINUTE) – CRUCEA GĂRII;
  3. BOTOȘANI: E-ON ROMÂNIA (CALEA NAȚIONALĂ) - STRADA ARHIMANDRIT MARCHIDAN – STRADA CUZA VODĂ – CALEA NAȚIONALĂ.

La ora 15:00, la intrarea în Prefecturi vom fi prezenți un număr de fermieri pentru a da declarații în legătură cu Protestul.

Menționăm că protestul se desfășoară în condițiile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea si desfășurarea adunărilor publice (publicata in Monitorul Oficial nr. 192 din 25 septembrie 1991) și este autorizat de către autoritățile competente.

PROTESTUL exprimă strigătul de disperare privind TERGIVERSAREA ACORDĂRII DESPĂGUBIRILOR PENTRU CALAMITĂȚILE CULTURILOR DIN PRIMĂVARA ANULUI 2020 ȘI ÎNTÂRZIEREA PLĂȚII PROCENTULUI RĂMAS DE PLATĂ PENTRU CULTURILE DE TOAMNĂ DIN ANUL 2019.

CEREM IMPERATIV PRIM MINISTRULUI, DOMNULUI FLORIN-VASILE CÎȚU SĂ PLĂTEASCĂ DESPĂGUBIRILE PENTRU CULTURILE CALAMITATE DIN SUME IDENTIFICATE LA PROPUNEREA ALIANȚEI PENTRU AGRICULTURĂ ȘI COOPERARE".

Organizatorii marșului au redactat și o scrisoare deschisă. O puteți citi AICI.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.