Duminica, 1 Martie 2020

NATIONAL

Copil de 12 ani, campion naţional la atletism, desfigurat în bătaie într-un parc

Un indident extrem de violent a avut loc pe 7 ianuarie în parcul din cartierul brăilean Hipodrom. Mai mulţi copii, printre care se număra şi campionul naţional la 80 de metri plat şi 200 de metri garduri, în vârstă de 12 ani, au fost loviţi cu o minge de un bărbat de aproximativ 30 de ani. Când băiatul de 12 ani (...)

Noiembrie 2020, luna cu cel mai mare număr de morți din România din 1973

34.769 de români (18.716 bărbați și 16.053 de femei) au fost înregistrați ca decedați, indiferent de cauză, în noiembrie 2020, potrivit INS (Institutului Național de Statistică). Până acum, luna cu cea mai mare mortalitate din România era ianuarie 1973: 33.760 de decese. Luna noiembrie a înregistrat (...)

Doua cazuri de gripa aviara la lebede din Santierul Naval Constanta

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta a anuntat ca au fost identificate doua cazuri de gripa aviara la lebede din Santierul Naval Constanta si a precizat ca vor fi luate mai multe masuri. Se va face un inventar al tuturor pasarilor - domestice si salbatice - din zona si se interzice proprietarilor (...)

Căutarea copilului de 7 ani dispărut continuă cu drone, în a şasea zi

Autorităţile continuă căutarea copilului de 7 ani dispărut sâmbătă în zona localităţii arădene Vânători, fiind folosite drone aduse de voluntari, care vor survola locuri greu accesibile de pe o rază de 30 de kilometri, în timp ce copiii care l-au văzut ultima dată pe Sebastian Corbei sunt audiaţi cu ajutorul (...)

Categorii noi pe lista celor care se vor vaccina în etapa a doua

Guvernul adaugă noi categorii de angajaţi pe lista românilor care se pot vaccina în etapa a doua. Mai exact, potrivit surselor, pe listă vor fi trecuți românii care lucrează în supermarketuri și cei care lucrează în bănci. Sunt în total peste 5 milioane de români care trebuie vaccinaţi în (...)

Centre de vaccinare fără avize DSP, în a doua etapă de vaccinare

Centre de vaccinare fără avize DSP, în a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19. În întreaga ţară, sălile de sport, vestiarele, casele de cultură sunt transformate în cabinete medicale. Responsabili sunt primarii şi fiecare face aşa cum crede de cuviinţă. În paralel, neîncrederea oamenilor (...)

Florin Roman solicită primii paşi pentru înlocuirea Avocatului Poporului

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a solicitat, miercuri, în plenul Parlamentului, convocarea Comisiilor juridice pentru a lua în dezbatere cererea liberalilor de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Ulterior, acesta a anunţat pe Facebook că „Renate Weber se pregătește să plece (...)

Dragnea, chemat la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul vizitei la Trump

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost citat azi la DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei din SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017, au declarat surse judiciare. Dragnea a fost citat pentru ora 14.00, iar procurorii suspectează săvârșirea unei fapte de trafic de (...)

NATIONAL

Medicul care refuză pacienţii nevaccinaţi, pus la zid de Șoșoacă

Decizia medicului călărăşean de a renunţa să mai trateze pacienţii care nu vor să se vaccineze anti-COVID-19 a stârnit reacţii în toată România. Reprezentanţii AUR îl critică pe Cătălin Petrencic şi anunţă că vor sesiza autorităţile. Diana Şoşoacă, senator AUR, a anunţat că va sesiza toate (...)

Dintr-o fiolă de vaccin Moderna se fac 10 doze. Începe distribuirea în țară

Dozele de vaccin Moderna au ajuns miercuri dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din București, anunță Ministerul Apărării. În perioada următoare, vaccinurile vor fi distribuite în centrele regionale de vaccinare. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale (...)

Mai putin de jumatate dintre profesorii din Botosani vor sa se vaccineze

Mai putin de jumatate din cadrele didactice din judetul Botosani si-a manifestat disponibilitatea de a se vaccina impotriva COVID-19, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Gabriel Hartie. Potrivit sursei citate, in urma centralizarii datelor din unitatile de invatamant din judet, a rezultat ca doar 46% din (...)

Informare meteo: zile cu ninsori moderate urmate de zile geroase

Începând de miercuri dimineață și până vineri dimineață, în mare parte din țară vor fi consemnate ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană înaltă, potrivit unei informări a Administrației Naționale de Meteorologie. În intervalul menționat, temporar (...)

Page generated in 0.0542 seconds.