Nu a reuşit să se sinucidă, dar a ajuns pentru 5 ani la puşcărie

Un individ care a eşuat atât în încercarea de a-şi ucide soţia, cât şi în tentativa de suicid va avea la dispoziţie 5 ani pentru a-şi veni în fire. Magistraţii Curţii de Apel au confirmat marţi decizia Tribunalului, care l-a condamnat pe Costel Crăciun la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Sentinţa este totuşi blândă, reprezentând minimul legal al pedepsei. Judecătorii au luat în calcul lipsa antecedentelor penale şi faptul că autorul era o persoană bine integrată social.

Costel Crăciun a încercat să-şi ucidă soţia anul trecut. Femeia se hotărâse să divorţeze din cauza comportamentului constant violent al soţului său, continuând să locuiască însă în aceeaşi casă cu acesta. În noaptea de 8/9 iunie, Crăciun a intrat în camera soţiei sale, care dormea, şi a încercat să o lovească cu cuţitul. Femeia s-a trezit, moment în care bărbatul a dat la o parte plapuma ce o acoperea, a tras-o de păr şi a început să o lovească. A târât-o în camera lui şi a încercat să o înjunghie în inimă. Cum M.C. încerca să se apere, a lovit-o de mai multe ori cu capul în faţă, a muşcat-o de braţ, reuşind să-i aplice şi două lovituri de cuţit. Femeia a reuşit să fugă, desculţă şi în pijama, la o vecină, pentru a-i cere ajutorul.

Rămas singur, Crăciun a ieşit pe terasa casei, şi-a sunat sora şi pe un prieten, cărora le-a povestit ce a făcut şi s-a înjunghiat de mai multe ori în zona inimii. Prin sentinţa dată marţi, lui Crăciun îi este interzis să se mai apropie de fosta sa soţie în primii doi ani ce vor urma eliberării sale.

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.