Nu pierdeți festivalul crizantemelor de la Grădina Botanică Iași. 10 lei biletul

In aceasta perioada se pregateste cea de-a 44-a editie a Expozitiei ”Flori de toamna!” Incepand cu 25 octombrie vor fi expuse crizanteme si soiuri decorative de ardei, varza si dovleci!

Ediția este dedicată aniversării a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

„În Grădina Botanică, crizantema a fost introdusă în cultură în anul 1975, inițial cu doar 3 soiuri, însă de-a lungul anilor speciile și soiurile au fost diversificate, iar numărul acestora a crescut continuu, pentru ca în prezent, să reunească o colecţie unicat în România ca diversitate, valoare ştiinţifică și forme de cultură. La această ediție vor fi expuse 212 soiuri de crizanteme și 209 soiuri tufănele sau dumitrițe, cultivate în sere, solarii și terenuri experimentale. De asemenea vor fi prezentate și cele 26 de specii de crizanteme ce reunesc genitorii principali ai tuturor soiurilor existente în cultură la nivel mondial”, a declarat Cătălin Tănase, directorul instituţiei.

În spaţiile expoziţionale vor fi prezentate colecţii reprezentative de varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum şi eşantioane de fructe şi seminţe, care aparţin unor specii de plante indigene și exotice. De asemenea, vor fi expuse forme topiare vegetale, foarte sugestive, care sunt dedicate în mod special copiilor. Expoziția va fi deschisă zilnic, între orele 9.00-16.00, în perioada 25 octombrie – 15 noiembrie 2020.

Prețul unui bilet este de 10 lei, iar pentru grupurile organizate de 5 lei. Fotografiatul este liber.

Sursa: La Iasi

Comentarii

There are 0 comments for this article

Adauga comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.